Sport Vodeni sportovi

suradnja koja se nije ostvarila

Kobešćak, posljednji Suknov trener, biranim riječima govori o najboljem vaterpolistu svijeta: Sve je radio brže, bolje, lucidnije i jednostavnije nego drugi

suradnja koja se nije ostvarila

Iako nažalost nije nikada zaigrao pod kapicom Juga CO tijekom mandata sadašnjeg trenera Vjekoslava Kobešćaka, aktualni strateg jugaša je trenirao Sukna ove sezone. U ritmu u kojem je Sandro bio, po malo posebnijem programu, iako je bilo i razdoblja rada “punim gasom”, pišu Sportske novosti.

U svakom slučaju, Vjekoslav Kobešćak ostaje ubilježen kao posljednji trener Sandra Sukna.

- Prvi put sam čuo za, kako su pričali, ‘nekog čudesnog malog iz Cavtata’, dok je stvarno bio vrlo, vrlo mlad, kadet, na putu prema juniorima. No, znate kako je s mladim talentima, kada negdje netko iskoči, brzo se šire svakojake priče i dok se sami ne uvjerite te dok ne prođe neko vrijeme, ne donosite sudove. Nekako u doba kada sam ja prestao igrati, pa sam se posvetio radu s mladima i ti su mi uzrasti bili tada najzanimljiviji, onda sam tek stvarno uočio Sandra. To je bilo 2007. On vrlo mlad, ali vidjelo se da nije kao i drugi. On je sve radio malo drukčije, bolje, brže, jednostavnije, lucidnije. Glava mu je sva bila u vaterpolu, a tijelo izvanserijsko sportsko s tek, eto, kasnije će se ispostaviti, tom srčanom manom. No, Sandro Sukno je bio poseban igrač kojeg je teško opisati. On je radio razliku u bazenu. Imao je ono nešto što se ne da ni naučiti, to imate u genima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi