Sport Tenis

grand slam

Ispustili veliko vodstvo: Pavića i Dabrowski zaustavio mrak na pragu plasmana u osminu finala mješovitih parova na Wimbledona

grand slam

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Mate Pavić i kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski bili su na pragu plasmana u osminu finala u konkurenciji mješovitih parova u Wimbledonu, ali su ih u tome zajednički spriječili mrak, Bethanie Mattek-Sands i Jamie Murray.

Naime, Splićanin i njegova partnerica imali su vodstvo 6-4, 3-6, 4-1, ali je američko-britanska kombinacija vratila 'break' zaostatka i smanjila zaostatak na 3-4 u odlučujućem setu.

Tada su iz vodstva turnira odlučili da će zbog loše vidljivosti biti odigran još samo jedan gem, jer pravila nalažu da se u slučaju mraka meč prekida na parnom broju odigranih gemova u setu. No, oba su para protestirala i odbila nastaviti meč, s obzirom na to da bi za odluku o pobjedniku bilo potrebno odigrati najmanje dva gema.

Tako je prekid nastupio pri vodstvu Pavića i Dabrowski 4-3 u odlučujućem setu, uz servis američko-britanskog para. Preostali hrvatski predstavnici u mješovitim parovima Ivan Dodig, Nikola Mektić i Franko Škugor sa svojim su partnericama izborili mjesto u osmini finala, s time da će Mektić ili Škugor zaigrati i u četvrtfinalu, jer se međusobno bore za to mjesto.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis