Sport Tenis

loše vijesti

Mektić i Škugor izgubili polufinale, kraj za Pavića i Ćorića

loše vijesti

Hrvatski tenisači Nikola Mektić, Franko Škugor i Mate Pavić nisu bili uspješni u svojim nastupima u petak u konkurenciji parova na ATP turnirima u Halleu, odnosno londonskom Queen's Clubu.

Mektić i Škugor su svoj nastup u Halleu okončali u polufinalu u kojemu su bolji od njih bili Južnoafrikanac Raven Klaasen i Novozelanđanin Michael Venus sa 7-6 (6), 6-4, dok su Pavića i Brazilca Brunu Soaresa u četvrtfinalu u Queen'su svladali Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury sa 6-4, 6-4.

A Borna Ćorić neće obraniti naslov pobjednika na ATP turniru u Halleu osvojen prošle godine, on je zbog bolova u leđima predao četvrtfinalni susret Francuzu Pierre-Huguesu Herbertu nakon što je Herbert dobio prvi set sa 7-5.

Ćorić je imao problema s leđima od samog početka turnira u Halleu, a oni su se dodatno povećali sredinom prvoga seta. Kod vodstva Herberta od 5-4 naš je igrač zatražio i pomoć fizioterapeuta, ali niti dodatna masaža nije popravila stanje pa je Ćorić po izgubljenom servisu kojim je i izgubio prvi set odlučio kako neće nastaviti dvoboj.

Inače, Ćorić je kod rezultata 3-3 imao tri vezane "break-lopte" no Herbert je zabio as te dva puta smešom okončao svoje uspješne izlaske na mrežu čime je anulirao prijetnju našeg igrača. S druge strane Ćorić je kod vodstva Francuza od 3-2 uspio spasiti dvije "break-lopte", jednu servisom, a drugu nakon duže izmjene s osnovne linije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis