Sport Strani nogomet

kopačke o klin

Najbolji strijelac Španjolske svih vremena nakon 19 godina profesionalne karijere odlazi u mirovinu

kopačke o klin

Najbolji strijelac španjolske nogometne reprezentacije 37-godišnji David Villa objavio je u srijedu da odlazi u mirovinu na kraju sezone u Japanu.

Villa igra u Japanu za Vissel Kobe od početka ove godine.

"Nakon 19 godina profesionalnog igranja nogometa, odlučio sam se povući na kraju sezone. Hvala svim momčadima, trenerima i suigračima koji su mi omogućili da uživam u ovoj karijeri iz snova", napisao je Villa na svom profilu na twitteru.

"Cilj mi je staviti trešnju na vrh torte osvajanjem Carskog kupa s Vissel Kobeom. Nakon toga ću uživati u nogometu kroz sve projekte koje trenutačno razvijamo sa DV7 skupinom", dodao je.

Villa je karijeru započeo u Sporting Gijonu, zatim je prešao u Real Zaragozu, a igrao je još i za Valenciu, Barcelonu i Atletico Madrid prije nego je 2014. otišao iz Španjolske u New York City. Također je kratko igrao za Melbourne City.

Osvojio je dva naslova prvaka Španjolske s Barcelonom i jedan s Atleticom te naslov pobjednika Lige prvaka 2011. s katalonskim klubom.

Sa španjpolskom repreznetacijom je 2008. osvojio europsko prvenstvo, a 2010. svjetsko. Prestao je igrati za reprezentaciju 2014. i ostaje najbolji strijelac "Furije" sa 59 golova u 97 utakmica. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet