Sport Strani nogomet

'uniforia'

Adidas danas službeno predstavlja loptu s kojom će se igrati Euro 2020., pogledajte kako izgleda i recite nam sviđa li vam se ili ne

'uniforia'

Europsko prvenstvo u nogometu održavat će se sljedeće godine od 12. lipnja do 12. srpnja u 12 gradova diljem Europe.

A danas će biti službeno predstavljena lopta s kojom će se turnir igrati, a riječ je o Adidasovoj Uniforiji.

Iz proizvođačke tvrtke kažu da Uniforia slavi zajedništvo i euforiju koji obilježavaju nogomet te da se ovim dizajnom lopte nastoji odati počast timskom duhu koji će biti nit vodilja tijekom turnira koji slijedi iduće godine.

"Dizajn lopte Uniforia inspiriran je novim formatom nogometnog prvenstva tijekom kojeg će se prvi puta utakmice igrati u 12 različitih europskih zemalja kako bi se stvorio duh zajedništva, izbrisale granice i različitosti između navijača i sportaša kroz jedinstven spoj umjetnosti i sporta.

Uniforiu obilježava uzorak linija snažnog, crnog poteza kistom preko cijele lopte što simbolizira brisanje granica kao refleksija na novi format prvenstva. Te široke linije omeđene su raznim bojama čime se slave različitosti i zajedništvo mnogih kultura.

U godini koja dolazi obilježava se šezdeseta godišnjica UEFA nogometnog prvenstva i iz toga razloga EURO2020TM će se održavati u dvanaest zemalja kako bi utakmice bile pristupačnije većem broju navijača. Dvanaest gradova u kojima će se održavati utakmice su London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Copenhagen, St. Petersburg, Minhen, Beč, Rim, Bukurešt i Baku. GPS koordinate svakog stadiona bit će postavljene u Uniforia loptu.

Dizajn lopte ima jednaku strukturu visokih performanci koje zahtijeva FIFA uz jedinstveni "High-White" materijal koji igračima omogućuje bolju vidljivost lopte na terenu", stoji još u službenom priopćenju.

Lopta na prvu izgleda pomalo kao mješavina Brazuce i Telstara, a mi vas pitamo sviđa li vam se ili ne.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet