Sport Strani nogomet

ne odustaju

Rasističkom skandalu se ne nazire kraj: gradsko vijeće Verone razmišlja o pokretanju tužbe protiv Balotellija

ne odustaju

Vodstvo Hellas Verone već je odbacilo optužbe da su njihovi navijači vrijeđali Marija Balotellija na rasnoj osnovi, a isto je učinio i gradonačelnik Verone.

Hrvatski trener našao se u središtu rasističkog incidenta: I ja sam godinama slušao i trpio brojne uvrede, znam kako je to, ali danas toga nije bilo

A gradsko vijeće sada razmišlja o pokretanju tužbe protiv Balotellija zbog klevete.

- Nije više prihvatljivo da se Verona optužuje za nešto, pogotovo kada se, kao u ovom slučaju, ništa nije dogodilo - stoji u izjavi za javnost.

Iako, svi povezani s klubom tvrde drugačije, postoje dokazi da se rasističko vrijeđanje zaista dogodilo, a o cijeloj situaciji se oglasio i talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora.

- Tražim od Hellas Verone da osudi incident i poduzme potrebne korake, pogotovo u svjetlu onoga što je izjavio njihov vođa navijača.

Također, pozivam gradonačelnika Verone, koji je opovrgnuo da se moglo čuti rasističko skandiranje i svalio krivicu na Balotellija zbog pokretanja medijske lavine na grad, da pogleda ponovno snimke i distancira se od skandiranja da bi mogao zaštiti zajednicu koju predstavlja.

Što se tiče Talijanskog nogometnog saveza, potrebne su nam brže i oštrije kazne, jer se ovakvi incidenti uvijek moraju osuditi - stoji u Spadaforovoj izjavi.

Javnost je već osudila poteze i izjave svih aktera koji su stali na stranu Verone, ali izgleda da ova priča nije još ni blizu svog završetka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet