Sport Strani nogomet

preko 1.5 milijuna eura

Hrvatski reprezentativni vratar napušta Rijeku i karijeru nastavlja u engleskom drugoligašu

preko 1.5 milijuna eura

Hrvatski reprezentativni vratar Simon Sluga (26) od petka je novi član engleskog nogometnog drugoligaša Luton Towna, a iz Lutona su objavili kako su za njega platili Rijeci odštetu od preko 1.5 milijuna eura čime je Sluga postao najskuplji igrač u povijesti kluba.

"Drago mi je što sam dobio ovu priliku. Sretan sam što je klub izrazio želju za mojim dolaskom i trenutačno imam samo osjećaj zadovoljstva. Znam dosta i o klubu i o gradu u koji dolazim. Želim pomoći klubu u nastojanju da ima odličnu sezonu i, ako je moguće, bude u borbi za ulazak u Premier ligu", rekao je Sluga po potpisu trogodišnjeg ugovora s Lutonom.

Sluga je prošle sezone branio u 41 utakmici za Rijeku s kojom je osvojio Hrvatski kup, a 11. lipnja je debitirao za reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa u Varaždinu.

Luton je prošle sezone izborio promociju u drugu englesku ligu. Ovaj klub je posljednji put u najvišem rangu engleskog nogometa igrao 1992. godine, dno je dotaknuo 2009. kada je ispao u petu ligu i izgubio profesionalni status, no 2014. se vratio u četvrtu ligu, 2017. je izborio ulazak u treći razred engleskog nogometa, a 2019. je napravio još jedan korak naprijed. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet