Sport Strani nogomet

Iz prve

Bio je prvi strijelac HNL-a: pogledajte s kojom lakoćom još uvijek zabija nekadašnja 'Bijela devetka'

Iz prve

Sezonu 2016/17 bio je prvi strijelac HNL s 18 golova, a prvi je igrač Hajduka koji je to ostvario nakon 25 godina i Ardiana Koznikua. Istina je da su ga ozljede "satrale", ali je uvijek bio ubojiti u kaznenom prostoru, visok, jak, dominirao je u duelu. No raskid s Poljudom nije bio kao i igre, pola godine ga nije bilo nigdje, a onda je u siječnju potpisao za MOL Vidi, klub iz svoje domovine.

Marko Futacs je pokazao da nije zaboravio kako se igra i zabija. Svojim je pogotkom Mezokovesdsu u prvenstvu (OTP Bank lige) pokazao da killer instinkt postoji, dobro je pročitao akciju svojih suigrača, odlično se postavio na osam-devet metara i onda nakon što je primirio prsima odmah "iz prve zakucao" loptu u mrežu. Jedan, a za MOL Vidi tri boda vrijedan.

MOL Vidi je još uvijek na drugom mjestu, zaostaju osam bodova iza Ferencvaroša. I onaj mali detalj, Futacsovu su objavu na Instagramu odmah upratili i neki njegovi bivši suigrači, a prvi ga je pohvalio još jedan bivši Hajdukov napadač i partner u napadu Ahmed Said.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet