Sport Strani nogomet

navijač boce

Španjolska policija deportirala zloglasnog argentinskog huligana koji je htio prisustvovati finalu Cope

navijač boce

Španjolska policija priopćila je da je deportirala već oprije kažnjavanog argentinskog huligana te dodala da će uslijediti i dodatne deportacije uoči nedjeljnog uzvrata finala Copa Libertadores između argentinskih velikana River Platea i Boce Juniors, koje se igra na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

Policija je objavila da je osvjedočeni huligan i član najzloglasnije navijačke skupine Boce uočen u madridskoj zračnoj luci te odmah deportiran jer je označen kao sigurnosna opasnost. 

Španjolci su angažirali više od 2500 policajaca, no možda će trebati i dodatne snage jer ulaznicu za dvoboj na Bernabeu kupuju Argentinci širom svijeta, pa se na stadionu očekuje po 25 tisuća pristalica i Boce i Rivera. Zanimanje za susret Rivera i Boce je ogromno, pa su tako ulaznicu za utakmicu zatražili i Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Messi se za kartu obratio Argentinskom nogometnom savezu, a Ronaldo svom bivšem klubu Real Madridu. 

Prva utakmica "Superclasica" na stadionu Boce završio je 2-2, a uzvratni ogled na Riverovu Monumentalu trebao se igrati 24. studenoga, ali je otkazan zbog kamenovanja autobusa s igračima Boce. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet