Sport Rukomet

boj za euro 2020.

Hrvatska protiv Srbije sutra u Zadru: Sumnja li itko u pobjedu!?

boj za euro 2020.

Pobjeda uz bolju i lepršaviju igru – to se očekuje od hrvatske rukometne reprezentacije sutra u Zadru protiv Srbije.

Iako je bodovno gledano remi u Beogradu povoljan za “kauboje“ jer su i dalje vodeći na tablici naše kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo 2020., i iako se Beograd pokazao kao “vruć“ teren, ipak smo očekivali pobjedu izabranika Lina Červara.

Hrvatska je bolja od Srbije, no to se na terenu Štark arene nije vidjelo. Pozitivno je što su se dečki borili, izvukli iz ponora u drugom poluvremenu i nekako iščupali taj bod.
Možda takvu igru možemo pripisati nešto komotnijem pristupu budući da smo gotovo sigurni na Euru. Iz skupine izravno idu dvije najbolje reprezentacije i Hrvatska će 99.9 posto biti među njima. Inače, svega ima u kvalifikacijama. Portugal je šokirao Francuze, Crnogorci Dance, Slovenija je jedva tukla Nizozemsku... Htjele to ili ne, jače se reprezentacije malo opuste.

Ponekad i previše. Znajući da će, kad zatreba, pojačati gas. Igrači su umorni, bliži se konac sezone i nismo ni očekivali pretjerano blistavu izvedbu u Beogradu, ali da smo očekivali više – jesmo. I zato, nadajmo se da će u Zadru sutra Červarovi igrači pojačati gas.

Što se susreta u Srbiji tiče, obrana 5-1 funkcionirala je super s Mandićem naprijed. Međutim, njegova rana dva isključenja dovela su nas u probleme koji su trajali sve do kraja. Srbi su nas počeli mučiti Kukićem kroz sredinu, povremeno Zelenovićem i Crnoglavcem, Marsenićem i Pešićem na pivotu te dvojicom Ilića na krilima. I sjajni vratar Milosavljev znao je „ubosti“ važnu obranu.

U napadu smo se mučili. Mamić i Stepančić funkcionirali su dobro, ali najviše u početnoj fazi. Kasnije ni njima nije bilo lako. Lopta nam je tekla sporo, Srbi su nas lako čuvali i to se sutra mora promijeniti. U završnici je Červar par napada odigrao bez vratara, prošli smo bez kazne. Nedostaje nam Cindrić, naravno, ali i bez njega ova Hrvatska mora biti sposobna odigrati bolje nego u Beogradu.

Marin Šego zaslužio je palac gore, definitivno potvrdivši status našeg prvog vratara. Domagoj Duvnjak također. Naš kapetan bio je najbolji strijelac sa šest golova i nekoliko asistencija, a zabio je i izjednačujući pogodak u posljednjoj minuti. U obrani je uskakao na 5-1 umjesto Mandića.

U svakom slučaju, nije to bilo dovoljno dobro protiv neke nove Srbije koja je već godinama bez pravog rezultata na velikim natjecanjima. U Zadru bi trebalo biti lakše. Domaći je teren, publika će biti na našoj strani.

Pobjedom bi Hrvatska praktično osigurala nastup na Euru koji se sljedećeg siječnja održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Nakon remija u Beogradu, večeras neće biti dovoljna samo pobjeda, već i igra dostojna našeg renomea.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet