Sport Rukomet

komentar slavka goluže

Velika je stvar tako dugo biti u svjetskom vrhu: kao i mnogo puta posljednjih godina jedna je lopta odlučivala da ne napravimo više

komentar slavka goluže

Iz moga kuta gledano, nije isto biti peti ili šesti na Svjetskom prvenstvu, kao što nije isto ni biti ili ne biti domaćin kvalifikacijskoga turnira za Olimpijske igre - prokomentirao je Slavko Goluža nastup i plasman Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu. 

Sjetimo se da smo u kvalifikacijama za Rio 2016. imali jako tešku grupu s Danskom, Norveškom i Bahreinom i nije beznačajno biti domaćin takvog turnira.

O samoj utakmici protiv Švedske nema se što puno govoriti, izbornik se odlučio igrati u izmijenjenom sastavu. Za bilo kojeg igrača je velika stvar dobiti priliku na Svjetskom prvenstvu, treba puno ozbiljnije reagirati kada se dobije takva šansa.

Primarni cilj, a to su kvalifikacije za Tokio 2020., je šestim mjestom ostvaren i stoga ovaj nastup na SP-u nije neuspješan.

Teško je govoriti je li se moglo nešto više, ali činjenica je da je Hrvatska konstanta u svjetskom rukometu, kad se sve zbroji već 16 godina smo među prvih šest, a puno puta je jedna lopta odlučivala da ne napravimo više.

Mora se uzeti u obzir da smo imali i smjene generacija, a gledano s kojim se sve savezima borimo, realno je zaista velika stvar toliko dugo vremena biti među šest najboljih na svijetu.

Siguran sam da će nam se morati negdje to sve vratiti, sve te lopte koje su proteklih godina odlučivale protiv nas. Imamo kvalitetu, za koju sam uvjeren da će sljedećih godina izaći na površinu i uroditi nekim velikim rezultatom. Tako sam prije pet godina rekao i za Norvešku, koja danas igra finale protiv Danske. Samo nam treba malo strpljenja i pozitivnosti, samo nas malo dijeli od većeg uspjeha, ali za to se svi skupa moraju puno potruditi. Tu mislim na sve, rukomet je kolektivna igra.

Svakako nam na kraju ostaje žal za onom utakmicom protiv Brazila, najviše samim igračima. Oni su htjeli najbolje, nisu uspjeli, ali nema kukanja, idemo dalje, u travnju nas već očekuju dvije utakmice sa Srbijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet