Sport Rukomet

svjetsko prvenstvo

Utakmica za prestiž: glave gore, ajmo dobit’ Švedsku i vratit’ se kući pobjednički

svjetsko prvenstvo

Hrvatski rukometaši opraštaju se večeras (20.30) od Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj utakmicom za peto mjesto protiv Švedske. Nakon što smo sve dosadašnje susrete igrali u Njemačkoj bilo bi lijepo završiti pobjedom turnir na kojem su svladani svjetski prvak Francuska te europski prvak Španjolska, ali nas je skupo koštao kiks protiv Brazila i minimalni poraz od Njemačke.

Premda je Hrvatska trećim mjestom u skupini osigurala plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre, peto mjesto vjerojatno bi nam donijelo domaćinstvo jedne od kvalifikacijskih skupina. *

Švedska je dobra momčad, s dva odlična vratara i s dobrom tranzicijom. Vidjeli smo to i u njihovoj utakmici protiv Danske, gdje su bili blizu pobjede. Mislim da ih možemo zaustaviti obranom. I mi i Šveđani smo mogli igrati u polufinalu, ali turnir nam nije donio sreću. Vjerujem da možemo pobijediti i drago mi je da smo uspjeli izboriti kvalifikacije za OI, što nije bilo nimalo lako - rekao je Splićanin Josip Vranković.

Naši večerašnji protivnici bili su u svojoj skupini iza Danske i Norveške, od kojih su doživjeli jedina dva poraza. Podsjetimo, Šveđani su nas prije godinu dana pobijedili u Splitu na Euru, što se pokazalo ključnim za naše ambicije da dođemo do medalje. S njima smo se sastali i u travnju ove godine u dvjema prijateljskim utakmicama, jednom je bolja bila Švedska, a drugi put Hrvatska.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet