Sport Rukomet

kvalifikacije

Rukometni derbi začelja: Splićanke u Maju vjeruju

kvalifikacije

Lakše se diše na Gripama nakon što su rukometašice Splita 2010 u prošlom kolu pobijedile Dalmatinku u Pločama i to s nevjerojatnih 38:22. To je tek četvrti osvojeni bod Splićanki, zanimljivo, sva četiri osvojile su na gostujućim terenima (Zamet, Dalmatinka). Prva pobjeda na Gripama još se čeka...

No, daleko od toga da se Splićanke mogu opustiti. Ostanak u Prvoj ligi ni izbliza nije osiguran, nije niti polovica prvenstva prošla. Dapače, među 13 klubova na tablici Split 2010 nalazi se na desetom mjestu sa samo četiri boda, a posljednji je Zamet s dva. Svaka pobjeda može biti ključna. Tako i večeras kada u 13. kolu na Gripe stiže Umag (18 sati) koji ima dva boda više od Splićanki.

Suparnik je to po mjeri, idealan za prvu domaću pobjedu. Tek sada, koncem siječnja! Istini za volju, Split 2010 samo je tri utakmice ove sezone igrao na svom parketu, od toga jednu protiv Podravke, a drugu u onom bolnom porazu od konkurenta Osijeka...

Ne treba biti fanatik rukometa za shvatiti koliko je ovo važna utakmica Splićanki (Umag 6 bodova, Split 4). Prava kvalifikacijska za ostanak u ligi. Pobjeda je imperativ. U srazu s izravnim konkurenticama za spašavanje žive glave druge opcije nema. U tome će im trebati podrška s tribina, nek se zna gdje se igra!

A bit će to prilika navijačima da na djelu vide novu igračicu Splita Maju Kožnjak, reprezentativku koja je gotovo pa jamac opstanka u ligi. Bolje igračice odavno nismo imali u dresu Splita. Dalmatinka, koja je daleko od borbe za ostanak, u ovom je kolu slobodna.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet