Sport Rukomet

stvarno je opušten

Norveški izbornik šokirao novinare: nećete vjerovati čime se bavio dok su Danci i Šveđani odlučivali o plasmanu njegove reprezentacije

stvarno je opušten

Norvežani će igrati polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva u Hamburgu. Odlučujući susret o plasmanu u završni kvartet nisu imali pod svojom kontrolom jer da su Švedi dobili domaćina Dansku Norvežani bi igrali za peto mjesto protiv Hrvatske. No kako su Danci slavili, Norvežani su ušli u polufinale gdje će igrati protiv jednog od domaćina – Njemačke. I to u Hamburgu.

Medije je pak šokirao na tiskovnoj konferenciji norveški izbornik Christian Berge koji utakmicu između Danske i Švedske – nije gledao. Dok se u Herningu igrao odlučujući dvoboj Berge je mirno ležao u krevetu u svojoj hotelskoj sobi i gledao dokumentarac. Nije se niti malo uzbuđivao što se igra utakmica o kojoj ovisi plasman daljnje njegove reprezentacije.

– Nisam baš pratio što su Danci i Šveđani izvodili na parketu. Pogledao sam možda posljednjih par minuta, ali i to bih propustio da me nije zaintrigirala galama iz ostalih soba i hodnika. Znate, nisam čovjek koji voli trošiti energiju na stvari na koje ne može utjecati – hladno je pričao Berge.

Zatim je pričao o predstojećem polufinalu.

– Pokušat ćemo u Hamburgu u petak svladati Nemačku – dodao je.

Toliko. Ni grama emocije, a čovjek odlično vodi svoju reprezentaciju, ušao je u borbu za medalje na Svjetskom prvenstvu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet