Sport Rukomet

neizvjesno do kraja

Matematika: Hrvatskoj upitno i treće mjesto, a i odlazak na OI

neizvjesno do kraja

Porazom od Njemačke Hrvatska je izgubila šanse za polufinale i ostaje nam borba za treće mjesto sa Španjolskom.

Španjolci su s čak 12 golova razlike nadigrali Brazil, koji je tako ispao iz kombinacija za prva tri mjesta.

Brazil je, nakon sjajne igre i pobjede kojom je šokirao Hrvatsku, sasvim podbacio protiv 'furije' i tako su se rasplinuli njihovi snovi o polufinalu, više ne mogu biti niti treći u skupini. Dakle, sada smo na tablici izjednačeni sa Španjolcima s po četiri boda.

Ostanemo li izjednačeni i na kraju, treća će biti Hrvatska zbog pobjede u međusobnom susretu u Münchenu. Dakle, u posljednjem kolu u srijedu trebamo osvojiti više ili jednak broj bodova kao i Španjolci.

U srijedu se Hrvatska u 18 sati sastaje s Francuskom, a u 20:30 igraju Njemačka i Španjolska. Prema do sada pokazanom, ni mi ni Španjolci nismo favoriti, međutim, Francuzima i Nijemcima ta dva susreta nisu od prevelikog značaja jer su već osigurali polufinale.

Budu li igrali opušteno, s pričuvama, Hrvatska i Španjolska imat će veće šanse za izjednačenje. I tu se krije opasnost, da naši rukometaši ipak izgube od Francuske, a da onda Španjolci remiziraju ili pobijede opuštene Nijemce.

Doduše, Nijemcima i Francuzima motiv može biti prvo mjesto u skupini, kojim bi u polufinalu možda izbjegli Dansku (zavisno od raspleta utakmice Danska – Švedska također u srijedu navečer).

S obzirom da su Njemačka i Francuska u međusobnom susretu remizirale, ostanu li bodovno izjednačene odlučivat će gol razlika, a tu su Nijemci trenutačno pet golova bolji.

Budemo li treći u skupini, osigurat ćemo kvalifikacije za Olimpijske igre, a četvrto mjesto vodi nas u razigravanje za sedmo mjesto i ta utakmica bila bi izravna borba za kvalifikacije. U najgorem scenariju možemo biti i peti, u tom slučaju ostajemo bez kvalifikacija. To će se dogoditi ako u
srijedu izgubimo od Francuske, a Brazil pobijedi Island.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet