Sport Ostalo

profesionalni boks

Torcidaš Milas u Berlinu traži svoju 15. pobjedu: protivnik mu je Južnoafrikanac, iskusan i neugodan borac s bogatom karijerom

profesionalni boks

U organizaciji Petko's promotiona u Berlinu, u Maritim hotelu, 26. listopada sprema se velika večer boksa u kojoj će se mladi Splićanin, uz Filipa Hrgovića najuspješniji hrvatski teškaš s čak 14 pobjeda u nizu u profesionalnoj karijeri i nijednim posrtajem, ogledati s iskusnim Južnoafrikancem Johnnyjem Mulllerom (28-8-2).

To će biti drugi ovogodišnji meč Splićanina, koji je u travnju, u borbi koju smo pratili na RTL-u, svladao Denisa „Darth Vader“ Bakhtova, a prije toga, podsjetimo, 2018. osvojio je IBO internacionalni pojas protiv Kevina Johnsona, obranio isti protiv bivšeg izazivača za naslov WBA svjetskog prvaka, Talijana Francesca Pianete, te trijumfirao protiv teškaša bosansko-hercegovačke putovnice, Sarajlije Mirka Tintora za WBC-ovu titulu prvaka Mediterana.

Milasov protivnik u Berlinu u 8 rundi bit će Johnny Muller, koji je je krajem lipnja pobijedio Kizita Ruhamnyea, dok je u karijeri boksao protiv poznatog Oleksandra Usyka. Poput Milasa, i za Mullera će ovo biti drugi meč ove godine, tj. tek drugi od lipnja 2017., kada je na dvije godine uzeo pauzu od boksa. Inače, sa svojih 35 godina Muller je 11 godina stariji od Milasa te isto toliko centimetra niži od Splićanina, koji se priprema u Velikoj Britaniji, gdje mu u sparing borbama pomaže Daniel Dubois, poput Milasa jedna od najvećih nada boksačkog sporta teške kategorije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo