Sport Ostalo

Muškarci ubilježili poraz

Pobjednički povratak Kaštelanki: imale veliku prednost, ali su peti set riješile bez drame

Muškarci ubilježili poraz

Odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela doživjeli su prvi poraz u MEVZA ligi, a bolja od njih bio je ACH Volley iz Ljubljane, aktualni prvak srednjoeuropske lige.

Tko će kome, nego svoj svome – kaže narodna poslovica. Upravo je protagonist pobjede Slovenaca bio Petar Đirlić, Kaštelanin koji je svom matičnom klubu ‘zakucao’ čak 22 poena. Isplatilo se tako treneru Matiji Plešku s rotacijom u momčadi, budući da Đirlić do sada nije bio standardni član početne ‘šestorke’.

Kaštelani su pružali otpor u maniri svojih mogućnosti, Slovenci su se jednostavno pokazali kao daleko jača momčad. Ipak je riječ o višestrukom osvajaču MEVZA lige, slovenskog prvenstva te standardnom članu Lige prvaka.

Gosti su zasluženo pobjedili, bolja su momčad i to se vidilo na parketu. Mislim da je ovo bila njihova najbolja od tri odigrane utakmice u MEVZA ligi ove sezone te su pokazali zašto su uvijek na vrhu. Mi smo bili slabi na servisu i nismo bili dovoljno učinkoviti u bloku, ali idemo dalje – kazao je trener domaćih Ivan Rančić.

Domaćinu nije pomoglo ni bodrenje dobro ispunjene dvorane. Ipak, Mladost nema za čim žaliti, a već ovaj vikend ih čeka novi okršaj s još jednom slovenskom momčadi, Calcit Kamnikom.

Europska odbojka vratila se u Kaštela i već na samom startu – pobjeda! Odbojkašice Kaštela u ‘baražu’ petog seta nadigrale su Banjaluka Volley. Pobjeda je u rukam Kaštela. Prva prepreka u povratničkoj sezoni u MEVZA ligi prošla je uspješno, premda su domaće igračice svjesne da su mogle proći i bez ‘okrznutog’ boda. Jer imale su ih ‘u šaci’, sa 2:0 u setovima i ulazak u završnicu trećega s vodstvom.

A onda gošće rade preokret, uspjevaju uvesti i u peti set da bi na kraju ‘Malene’ ipak zaključile pobjedu. Domaće igračice svojom su igrom briljirale u prva dva seta. Posebno su dominirale parketom u prvom setu gdje su, nakon početnog ispitivanja snage, sa 8:7 pobjegli na 16:8. Taj je rezultat bio dovoljan ‘kapital’ za osvajanje prvoga seta. Drugi set Kaštela osvojila je nešto teže, ali otpor gostujućih igračica ipak nije bio dovoljno snažan za izjednačenje.

Banjalučka ekipa probudila se u trećem setu i to za ‘Malene’ u najgorem trenutku utakmice. Kaštela imala je 21:19 i praktički sigurnu pobjedu u ‘džepu’, da bi preokretom i rezultatom 24:26 gošće dobile novu priliku za bodove. Prilika je objeručke prihvaćena pa su 25:21 ušle u peti set i tako osigurale svoj prvi povijesni bod u srednjoeuropskoj ligi. Na sreću po domaću ekipu, gošćama je tu priča stala. ‘Malene’ su u petom setu povele s 5:3, potom napravile seriju od 7:1, čime je postalo jasno tko će izaći kao pobjednik.

Semafor

Kaštela – Banjaluka Volley 3:2 (25:11, 25:19, 24:26, 21:25, 15:7).

Kaštel Stari - Gradska dvorana. Suci: Sonja Simonovska, Slobodan Kovačević. Najbolja igračica: Elena Vukić (Kaštela)

Kaštela: Ninčević (5), Stanović (17), Prkačin (15), Vranković (8), Rimac (11), Ćurak, Glavina (1), Kurtović, Parčina, Matas, Vatrov, Vukić (21). Trener: Zoran Grgantov.

Banjaluka Volley: Ti. Đapa, Šorak (19), Švraka, Ta. Đapa (5), Šakotić, Marković, Vujnić (18), Biberdžić, Kovačević (10), Ivković, Glišić (3), Mihajlović, Uglenko (12). Trenerica: Radmila Marković.

Mladost Ribola Kaštela – ACH Volley Ljubljana 0:3 (20:25, 20:25, 19:25)

Kaštel Stari - Gradska dvorana. Suci: Jasmin Husejnović, Adnan Kolos. Najbolji igrač: Petar Đirlić (ACH Volley Ljubljana).

Mladost Ribola Kaštela: Perić (5), Solbrig (5), Giljanović (5), Matoković (9), Ivić, Medan (3), Zeljković (6), Cvijović, Šućur, Pervan, Jureta, Šuker (4), Bašić. Trener: Ivan Rančić.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević, Kumer, Purić (5), Pavlović, Satler, Pleško, Dagostino, Đirlić (22), Okroglič (15), Vilimanović (6), Pokeršnik (11), Videčnik (3). Trener: Matija Pleško

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo