Sport Ostalo

jajolika lopta

Fešta na Trnovači, stiže Nada: pravi se ragbi ne igra u Japanu, nego u Sinju

jajolika lopta

Treće kolo Prvenstva Hrvatske u ragbiju donosi susret dalmatinskih prvoligaša u Sinju. Nakon povijesnog osvajanja Kupa Hrvatske, Sinj je u novu prvoligašku utrku ušao bez nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Neigranje Pavlovića, Budimira, Mastelića i Penića se osjetilo u prvom susretu protiv pojačanog Zagreba. Sinjani nisu bili dovoljno sinkronizirani, ostavljalli su previše prostora iskusnom Newtonu koji je zagrebačku momčad odveo do pobjede.

Danas (16 satih) u Sinj dolazi branitelj naslova Nada. Momčad Marka Grčića treba zaboraviti prošlotjednu utakmicu i dati sve od sebe kako bi bili ravnopravan partner Splićanima. Iako bez Čorića, Jurčevića i Rossa te ozlijeđenih Lerotića i Jelavić-Mitrovića splitska momčad pokazala je protiv Mladosti da uz taktičku zrelost, disciplinu te izvanredan voljni moment igrača može nadoknaditi izostanak vrsnih pojedinaca.

Ohrabreni pobjedom i, što je još važnije, kvalitetnom igrom, napunjeni optimizmom putuju u Sinj na ogled rivalu sa Trnovače. Susreti Sinja i Nade posljednjih sezona izazivali su pažnju ljubitelja ragbija, tako će biti i danas. Momčadi raspolažu dovoljnim brojem kvalitetnih igrača koji mogu promijeniti tijek utakmice i izmamiti oduševljenje gledatelja.

Pred nama je i ciklus utakmica reprezentacije u okviru Prvenstva Europe. Hrvatska 5. listopada gostuje u Oxfordu gdje će igrati prijateljski susret sa studentima jednog od najprestižnijih svjetskih sveučilišta. Nakon Oxforda očekuju nas utakmice protiv Izraela u Zagrebu 12. listopada te protiv Cipra 19. listopada u gostima, pa će svi reprezentativni kandidati dati sve od sebe da osiguraju mjesto u državnoj momčadi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo