Sport Ostalo

novo vrijeme prvi favorit

Kreće najuzbudljivije futsal prvenstvo Hrvatske do sada, čak sedam dalmatinskih momčadi borit će se za titulu

novo vrijeme prvi favorit

Danas kreće nova futsal sezona Prve hrvatske lige. Vjerojatno nikad uzbudljivija i izjednačenija. Smanjila se s 12 na deset klubova, od kojih čak sedam stiže iz Dalmacije, od Šibenika do Dubrovnika.

Favorit je dvostruki branitelj naslova Novo Vrijeme Apfel koji je ovog tjedna dobio novog trenera, Slovenca Tomislava Horvata. No Makarane će sutra protiv Futsal Dinama voditi pomoćnik Armando Škorlić s kojim su prošlog vikenda osvojili Superkup. Klub podno Biokova napustio je Dudu, no dolascima Brazilca Pulinha, slovenskog reprezentativca Fideršeka te Horvatha i Pašalića Makarani bi trebali imati dužu klupu.

Prošlosezonski finalist Vrgorac doveo je trenera Nikolu Tomičića kao i Josipa Sutona kojega je pridružio bratu Luki, Square je jednog Brazilca (Bruninho) zamijenio drugim (Keko), a inozemna pojačanja doveo je i Split. Stigli su Ricardo Caputo, Brazilac Jezin, a iz Italije je vraćen Luka Perić. Svi bi oni trebali pripomoći talentiranoj mladosti, u prvom redu igračima koji su osvojili srebro na nedavnom Europskom prvenstvu do 19 godina. Novi je i trener, već dokazani Teo Strunje.

Zanimljivu je momčad sastavio i novak u ligi, omiški Olmissum. Doveli su Luketina i Sekulića iz Splita, Jurića iz Vrgorca, Horvata iz Italije... Universitas je „brucošku“ godinu odradio s odličnim uspjehom, a u drugu godinu ulazi jači za Ivana Gotovca i Josipa Juretića. Lani je „studente“ malo tko nadigrao, sigurno će biti tvrd orah svima i ove godine. Vidjet ćemo što je pripremio i trener Crnice Mladen Perica čija će vrata čuvati Finac Savolainen.

U svakom kolu čeka nas barem jedan dalmatinski derbi, nekad i više. Iz vikenda u vikend bit će to prave fešte futsala. Ostatak lige smješten je u Zagrebu, no kvaliteta je na strani Dalmatinaca. Osam klubova ide u doigravanje, deveti razigrava za ostanak, a deseti izravno ispada.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo