Sport Ostalo

zaljubljenik u formulu

Nestvarna scena na tronu u Monzi: Leclerc se jedva vidio od ogromne zastave s natpisom 'Čapljina'

zaljubljenik u formulu

Charles Leclerc je na Velikoj nagradi Italije u Monzi došao do druge uzastopne pobjede u Svjetskom prvenstvu i druge u karijeri uopće. Maestralnom vožnjom uspio se obraniti od napada Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa koji su nadirali tijekom cijele utrke, prenose Sportske novosti

Mladi Monegažanin donio je veliko slavlje tifosima u Monzi koji su na trijumf Ferrarija na domaćem terenu čekali od 2010. godine kada je slavio Španjolac Fernando Alonso. Zgodno se s Leclercovom pobjedom poklopila i proslava 90. rođendana Scuderije Ferrari koja je ovom pobjedom obilježena na pravi način.

Dok je Leclerc proslavljao veliku pobjedu mnogima je u oči upao zanimljiv detalj. Naime, u trenutku proslave ispred vozača Ferrarija se vijorila zastave Herceg Bosne s natpisom Čapljina.

Tamo ju je donio veliki zaljubljenik u svijet oktanskog cirkusa koji već godina dolazi na utrke Formule 1 u Italiji. Spomenutu zastavu svake godine postavlja ispred balkona na kojem se nalaze pobjednici. Takav scenarij zbio se i prošle godine u Monzi za vrijeme intoniranja britanske himne u čast Lewisa Hamiltona.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo