Sport Ostalo

kobna deseta obrana

Dramatične scene u ringu: primio brutalnu seriju udaraca i izgubio titulu, a sada se bori i za život

kobna deseta obrana

Kanadski boksač Adonis Stevenson nalazi se u kritičnom stanju nakon teškog nokauta kojeg je doživio u dvoboju protiv Ukrajinca Oleksandra Gvozdyka u meču za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji po WBC verziji. Stevenson je naslov prvaka osvojio 2013. godine, a dvoboj protiv snažnog Ukrajinca mu je bio deseta obrana naslova.

Kanadski prvak dobro se držao u ringu sve do jedanaeste runde kada mu je Gvozdyk "razbio gard" i serijom snažnih i preciznih udaraca u glavu poslao na pod. Nakon ovih udaraca 41-godišnji Stevenson je ostao u nesvijesti i nije se micao, uslijedila je brza liječnička intervencija i na nosilima je iznesen prvo s ringa, a potom i odveden u bolnici.

Iako se u prvi mah činilo da će sve biti u redu i da je nesvjestica samo posljedica primljenih udaraca, te da će nakon neurološkog pregleda vrlo brzo bivši prvak biti pušten na kućnu njegu iz bolnice su stigle šokantne vijesti.

- Stevenson je na intenzivnoj njezi, u vrlo teškom stanju i bori se za život – kazao je medijima promotor Yvon Michel.

Koliko su teške ozljede i kolike su šanse Stevenson na preživljavanje teško je doznati jer iz bolnice se nisu izjašnjavali. No bivše prvaka nakon gubitka pojasa sada očekuje najteža borba, ona za vlastiti život.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo