Sport Košarka

uzvratna utakmica osmine finala uleb kupa

Aco Petrović: U Valenciju idemo pobijediti!

Ako postoji nešto perfektno u košarci, onda je to naše prvo poluvrijeme u Vršcu, u kojem smo dostigli i prezentirali razinu igru kojom smo gotovo četiri mjeseca bili nepobjedivi u NLB ligi. Čestitke igračima, sad se svi skupa moramo okrenuti Pamesi i onome što nas čeka u Valenciji - uvodno će Aco Petrović koji se ponovno vraća na španjolski parket. Prije tri godine vodio je Caprabo Lleidu, sad će sa Zadrom pokušati skinuti Pamesu.

Hoće li Aco smijati i nakon uzvrata?                             CROPIX
- Adrenalin ubrzano raste kod mene, jednako i kod igrača. Ono što u ovom trenutku mogu obećati jest da ćemo se fizički potrošiti do krajnjih granica. Ako to ne bude dovoljno, važno je kazati kako je Zadar već sad učinio puno u ULEB kupu - veli Aco.

Zadar ima plus pet (74:69) iz prvoga okršaja u Jazinama, što se na prvi pogled čini nedovoljnom razlikom za uzvrat. Petrović ne misli tako.
- Kao prvo, mi ne idemo ništa braniti što je idealno s toga aspekta, jer da smo dobili s 10 do 12 razlike, siguran sam da bi to otupilo mobilizaciju unutar momčadi. Idemo napadati 40 minuta, i ukoliko se poklope neke stvari, imamo šanse. Vidjelo se da je i Barcelona primijenila naš recept za pobjedu, limitirali su njihovu vanjsku liniju, Williamsa i Douglasa. Sva naša nastojanja će ići u tom pravcu - kaže Aco.

Pamesa je u porazu protiv Barcelone malo koristila Dejana Milojevića, ali je zato prigodu dobio naš reprezentativac, Stanko Barać.
- Ne vjerujem da će Pamesa krenuti bez Milojevića. S obje strane je baš sve iskautirano i odlučit će inspiracija dvojice igrača, nadam se da će te trenutke obilježiti netko od naših - kazao je Aco.

Zadar je jedini spreman biti Iznenađenje

- Puna dvorana, prava atmosfera zasigurno će dati ugođaj velikoga scenarija u Valenciji. Nisam nešto posebno uzbuđen što ću ponovno pod obruče meni dobro znane dvorane, nadam se da tako razmišljaju i igrači. Svjesni smo, da bi se dospjelo u europske visine, jednom se mora početi pobjeđivati u ovakvim utakmicama. Realno, Zadar je jedina momčad, u odnosu na preostale parove, koja je u stanju prirediti veliko iznenađenje - veli Aco.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka