Sport Košarka

u jazinama na pet plus mirni pred pamesu

Sad se ‘paraju gaće’

u jazinama na pet plus mirni pred pamesu

Kolo prije doigravanja za prvaka košarkaške NLB lige Zadar je, kao ni jedne sezone dosad, na vrijeme otklonio pitanje hoće li se naći u skupini odabranih. Učinili su to na gostovanju u Vršcu protiv Hemofarma, izravnoga konkurenta za drugo mjesto koje im je u ovom trenutku donijelo sedam vrijednih bodova u utrci s Cibonom za mjesto u Euroligi.

Sad mirno mogu iščekivati uzvratni dvoboj osmine finala ULEB kupa, protiv Pamese u Valenciji kao i okrašaj s Crvenom zvezdom u Jazinama, a potom i NLB „pripetavanje“ u kojem Zadar na temelju ostvarenog učinka ima prednost domaćeg parketa, jer se igra na dvije dobivene utakmice. U pravom trenutku biti najbolji mogu samo momčadi koje dobro poznaju svoje mogućnosti. Nije zalud govorio Aco Petrović kako je uz Partizan, momčad Zadra najpotentniji u NLB ligi! Što se europskih izvedbi tiče, Acu i njegove mušketire nitko nije dobio u Jazinama, niti ih je itko nadigrao u ULEB kupu.

- Otišli smo i korak dalje od drugoga kruga, kojeg je pred nas stavila klupska uprava - često ponavlja Petrović. Plovidba ULEB kupom donijela im je jedan euroligaški bod. Nije puno, ali kad se zna da je u sezoni kad se Zadar pod ravnanjem Rudolfa Juga domogao jedinoga naslova prvaka Hrvatske nedostajao upravo taj „bodić“ za preskočiti Cibonu na putu do Eurolige...

Mogući neuspjeh ove srijede u Valenciji gdje će Zadar braniti stečenih „pet plus“ iz prvoga susreta, nikako se ne smije shvatiti tragično! Ali, se utakmica s Pamesom ne smije shvatiti ni kao izlet, jer u europskom ogledalu uvijek valja ostaviti što bolju sliku.

DRAŽEN ŽURA / EPEHA

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka