Sport Košarka

Incident Hrvoja Perića bacio sjenu na pobjedu Splita

Nasrnuo je na mene, odgurnuo sam ga što je on uveličao. Sve je bilo instinktivno. Ispričao sam se sucima i koliko znam neće biti dodatnih sankcija - kazao je Perić

Nasrnuo je na mene, odgurnuo sam ga što je on uveličao. Sve je bilo instinktivno. Ispričao sam se sucima i koliko znam neće biti dodatnih sankcija - kazao je Perić

Nakon što je triput u mjesec i pol dana na Gripama poražena Cibona, pokleknuo je i Zadar. Dugo, dugo su “žuti” čekali trijumf nad Zadranima, više od dvije godine, 13 puta uzastopce bolji su bili sjeverni susjedi, ali kad je bilo najpotrebnije splitska mladost stisla je zube, pobijedila i izjednačila finalnu seriju na 1:1. Kako se igra tko prije tri da je Zadar slavio izvjesno je da bi trokorakom došao do krune, ovako je sve još otvoreno.

Susret koji je bio užitak za gledanje, prepuna dvorana, glasno i korektno navijanje, borba na parketu, ipak će ostati u sjeni ružnog incidenta početkom posljednje četvrtine kada je nakon prekršaja Andrije Stipanovića, na Coreyju

Perićev incident bacio sjenu na pobjedu
Breweru i naguravanja dvojice spomenutih Hrvoje Perić odgurnuo zadarskog razigravača zbog čega je isključen. Susret do kraja nisu ispratili Mladenov, Klarica, Delaš i Sobin zbog ulaska u teren.

- Nasrnuo je na mene, odgurnuo sam ga što je on uveličao. Sve je bilo instinktivno, dogodi se. Ispričao sam se sucima i koliko znam neće biti nikakvih dodatnih sankcija – kazao je Perić koji bi da nije isključen zaslužio čistu desetku. Dubrovčanin je odigrao fenomenalne tri četvrtine, za 25 minuta ubacio je 17 koševa, uz 5 dodavanja i čak 6 ukradenih lopti.

Perića su rijetko viđenom borbenošću zamijenila “sedmorica samuraja” predvođena kapetanom Stipanovićem, Marlonom Garnettom i Damjanom Rudežom koji su pogađali kad se lomilo, i Igorom Sumićem koji je bio mirne ruke u samoj završnici u kojoj je Split nakon ozljede Marka Batine ostao sa samo šest igrača!

Unatoč velikim problemima s ozljedama (leđa Perića, Ivanova i Garnetta) Splićani su se borili kao lavovi. Pristup je bio za odličan, ali igra ipak nije, prostora za napredak ima pregršt. Tim je i vrijednija pobjeda. Žuti autobus u nedjelju će put Zadra kad se u 20 sati igra treći susret finala. Ni ovog puta ništa ne obećaju, samo borbu za svaku loptu. Tako je bilo i prije dva dana pa znamo kako je završilo.

josip smolić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last