Sport Košarka

novi dalmatinski košarkaški prvoligaš dolazi iz grada svetog ivana

Trogirani su prva liga!

novi dalmatinski košarkaški prvoligaš dolazi iz grada svetog ivana

Toni Bizaca opet je bio najbolji u redovima Trogira
JAKOV PRKIĆ / CROPIX
Trogir ima prvoligaša u košarci! Igrači trenera Borisa Kurtovića pružili su prepunim tribinama, inače šestom igraču, ono što su zaslužile. U prvoj četvrtini nerješiva enigma za domaću obranu bio je iskusni Roko Čiklić, koji je nemilice punio koš Trogirana, naročito tricama.

U nastavku, domaći nošeni publikom, ali i u svojim redovima raspoloženim Dinkom Lucićem i Antoniom Žižićem vratili su se u utakmicu i na odmor se otišlo samo sa tri koša manjka.

Treća četvrtina bila je ključna, kada su Trogirani sa serijom od 12 koševa u nizu odmakli gostima iz Rijeke koji su uglavnom uspijevali doći samo do obruča. Bez obzira na preokret i vodstvo, iskusni trener domaćih zdušno je bodrio momčad s klupe i inzistirao na što boljoj obrani.

Proradio je Toni Bizaca, a uz njega nekoliko presudnih koševa postigao je i raspoloženi Josip Vučica.

Gosti su pokušali preko Marka Šamanića doći do izjednačenja, ali kapetan Ante Bilić s nekoliko rutinskih poteza dao je naslutiti da su Trogirani vrlo blizu prvoligaškog statusa. Točku na i stavio je mladi Ante Delaš, postignuvši dva sigurna pogotka iz slobodnih bacanja za veselje na parketu i krcatim tribinama športske dvorane Vinko Kandija.

Vilko STOJAN

Nakon završne sirene, prvoligaško slavlje je moglo započeti /JAKOV PRKIĆ / CROPIX

TROGIR 99 
KVARNER NR 93

Trogir- Kvarner NR 99:93 (20:21, 25:27, 20:14, 34:31).
Trogir-Dvorana Vinko Kandija. Gledatelja 1000.
Suci: Anzulović (Zagreb), Jovović (Velika Gorica), Paić (Zabok).
Najbolji igrač: Toni Bizaca (Trogir)

Trogir: Đirlić, Delaš (9), Guja (5), Bilić (13), Bizaca (23), Rašetina, Lucić (11), Žižić (14), Ćirko (2), Vučica (16), Kovačević (6).

Kvarner NR: Vukić, Anzulović (12), Matić, Čiklić (31), Čović, Juričić, Vidačak (5), Petrović (8), Pilepić (14), Šamanić (16), Salamon (8).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka