Sport Košarka

trogir - kvarner 99:93

Košarkaši Trogira pobjedom nad Kvarnerom osigurali Prvu ligu

trogir - kvarner 99:93

Trogir ima prvoligaša u košarci nakon još jedne sjajne utakmice igrača trenera Borisa Kurtovića pred prepunim gledateljstvom, koje je u pravom smislu riječi igrač više tijekom cijelog susreta.

U prvoj četvrtini uglavnom se igralo koš za koš, a nerješiva enigma za domaću obranu bio je iskusni Čiklić, koji je nemilice punio koš Trogirana, naročito tricama. U drugoj četvrtini, domaći nošeni publikom, ali i u svojim redovima raspoloženim Lucićem i Žižićem vraćaju se u utakmicu i na odmor se otišlo samo sa tri koša manjka od domaće strane.

Treća četvrtina bila je ključna u tijeku cijelog susreta, kada su na samom početku Trogirani uspjeli postići 12 koševa u nizu, dok su gosti iz Rijeke uglavnom uspijevali doći samo do obruča ali bez pogotka. Bez obzira na ovaj preokret i vodstvo, iskusni trener domaćih Boris Kurtović zdušno je bodrio momčad s klupe i inzistirao na što boljoj obrani.

Proradio je Bizaca a uz njega nekoliko presudnih koševa postigao je i raspoloženi Vučica. Gosti su pokušavali preko Šamanića doći do izjednačenja, ali kapetan Bilić s nekoliko rutinskih poteza a tu prije svega mislimo pogodaka izvan 6,25 dao je naslutiti da su Trogirani vrlo blizu prvoligaškog statusa.

Točku na i stavio je mladi Delaš, postignuvši dva sigurna pogotka iz slobodnih bacanja za veselje na parketu i tribinama športske dvorane Vinko Kandija.

Vilko STOJAN

TROGIR - Sportska dvorana Vinko Kandija.

TROGIR - KVARNER NR 99:93 (20:21, 25:27, 20:14, 34:31)

Gledatelja 1000.

Suci: Anzulović (Zagreb), Jovović (Velika Gorica) i Paić (Zabok).

TROGIR: Đirlić, Delaš (9), Guja (5), Bilić (13), Bizaca (23), Rašetina, Lucić (9), Žižić (14), Ćirko (2), Vučica (18), Kovačević (6).

KVARNER NR: Vukić, Anzulović (12), Matić, Čiklić (31), Čović, Juričić, Vidačak (5), Petrović (7), Pilepić (14), Šamanić (16), Salamon (8)

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka