Sport Košarka

Zadrani u Jazinama nadmoćni protiv 'žutih' (FOTOGALERIJA)

Zadar je doista moćan! Osjetili su to najbolje splitski “žuti” koji su izgleda izvrsnom predstavom protiv Cibone, bili previše impresionirani, čak su iznenadili zadarsku publiku svojom slabošću. Zadar se doslovce poigravao s njima, pripremili su im izvrsnu zamku u obrani, na način što su uzeli splitski vanjski šut, odnosno zatvorili Marlona Garnetta i Damjana Rudeža. Obojica su izgledali kao početnici.

Zadarski as Pankracije Barač / J.Mišković / CROPIX
Čvrsta zadarska obrana poput kliješta, vodila je Splićane iz sekunde u sekundu u provaliju. Istina, pokušavao se tomu othrvati Hrvoje Perić, međutim nedovoljno kao što je i bez odjeka ostao učinak Deana Ivanova. Zadar je u svakom trenutku znao pronaći kvalitetno rješenje u napadu, gotovo da i nije bilo slabe točke u njihovim redovima.

Ponudili su podosta atraktivnih poteza, zakucavanja i odličnih asistencija koje su uglavnom bile djelo Pankracija Baraća i Corey Brewera. Tako da su u nekoliko navrata Splićani pogledom tražili loptu. Odavno, jedna tako važna utakmica nije završena vrlo brzo! Jer Zadar je u drugoj četvrtini nekoliko projektila iz daljine posve razbio “žuti” brod, pred odmor imali su +27. Nakon toga bilo je jasno da utakmica ide u samo jednom smjeru, onom Zadarskom.

Ozračje u Jazinama, obilježile su dalmatinske pjesme, koje su zajedno izvodili navijači, Tornado i Torcida. Bilo je previše međusobnog čašćenja pljeskom, a Zadrani su to začinili i jednim zanimljivim transparentom: Šparoge i jaja za Zadar do kraja.

Lakoća zadarske pobjede, odagnala je sve moguće komentare na utakmicu zato se puno više pričalo o tomu tko je sve od igrača, jedne i druge strane završio u sobi za doping kontrolu. Komisija HKS-a na provjeru eventualnog konzumiranja nedozvoljenih opojnih sredstava pozvala je iz zadarskih redova trojicu Amerikanaca: Shammela Stallwortha, Juliusa Johnsona, Corey Brewera, te Pankracija Baraća.

Splićani su pozivnicu dobili za Marija Delaša, Deana Ivanova, Bojka Mladenova i Marlona Garnetta. Nije li nakon Antonyja Akinsa počeo lov na vještice, kojeg je izgleda pokrenula zagrebačka klika kako bi prvenstvo proglasili neregularnih, jer unutra nema ni Cibone, ni Zagreba.

ZADAR – SPLIT  CO 76:52 (23:14, 28:12, 12:15, 13:11)

ZaDAR: Stallworth (12), Stipčević (5), Barać (11), Johnson (14), Prostran (1), Gečevski (7), Šarlija (5), Lalić (4), Macura (6), Štimac (7), Brewer (4).

SPLIT CO: Klarica, Sumić (3), Bilobrk (4), Delaš (3), Rudež (5), Ivanov (15), Stipanović (3), Mladenov (1), Perić (13), Sobin, Garnett (2), Batina (3).

Slobodan Subotić, trener Splita CO:
- Nemam što reći! To nije bila prava momčad Splita, podlegli su slavlju i 'pijanosti', nakon pobjede nad Cibonom. Zamjeram im kao trener, ali po drugoj osnovi im ne mogu zamjeriti, jer oni su mladi i takvo nešto oni su prvi put doživjeli. Teško je bilo vratiti se na trening, kamoli utakmicu! Sve je u ovoj utakmici bila stvar koncentracije. Još ništa nije gotovo! Moramo se rekuperati i za dva dana doći do pobjede. Dobro je dobiti ovakav šamar da se može otrijezniti.

Aleksandar Petrović, trener Zadra:
- Uzeli smo prvi set, igra se do tri! Nema previše rasprave na temu utakmice, sve je bilo prebrzo gotovo. Ali, nećemo upasti u zamku da je Split na pragu predaje. Već na ovoj utakmici u drugom poluvremenu mi smo počeli razmišljati o četvrtku, odnosno drugoj utakmici kad moramo biti pravi i pobijediti.

dražen žura/ epeha

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka