Sport Košarka

Košarkaši Trogira na korak do ulaska u prvu ligu

Izgleda kako je ove godine trogirska mladost potpomognuta iskustvom spremna preskočiti sve prepreke na putu do A-1 lige

Izgleda kako je ove godine trogirska mladost potpomognuta iskustvom spremna preskočiti sve prepreke na putu do A-1 lige

Večeras (početak u 19 sati) u 40 minuta borbe pod obručima s Kvarner Novim Resortom košarkaši Trogira traže povijesni plasman u prvu ligu. Posljednji put za istu “nagradu” borili su se u sezoni 1993/1994, kada je bolji bio Maksimir, a ove godine izgleda kako je “trogirska mladost” predvođena veteranom Antom Bilićem i pod paskom odličnog stratega Borisa Kurtovića spremna preskočiti sve prepreke. Nakon sezone bez poraza, 22-0 (!), u A-2 ligi regija Jug, “plavi” su u osam dosadašnjih kola kvalifikacija za A-1 ligu poraženi samo dva puta, Darda i Kvarner, ali ih nitko nije nadigrao.

- Fizički smo najspremnija momčad kvalifikacija, trčimo svih 40 minuta i zato smo u svakom susretu bili blizu pobjede - objasnio je 38-godišnji kapetan Trogira Ante Bilić koji je svojim iskustvom trebao samo pomoći mladim momcima, a prometnuo se u čovjeka odluke.

TROGIR_MAKSIMIR4-130508.1
Toni Bizaca - nezaustavljiv za protivnike / Paun Paunović / CROPIX
- Imamo osam igrača koji mogu zabiti, a gotovo svi sudjeluju u rotaciji. Naše prvo ime je Toni Bizaca koji kao dobar dan ubaci 30 koševa, a eto i ja dam svoj obol kad treba - skromno će Bilić koji u šali kaže da će mu još osam sezona biti dovoljno do mirovine.

- Kvarner ima momčad za Ligu za prvaka. Anzulović, Šamanić, Čiklić, Vidačak, to su sve redom igrači s višegodišnjim prvoligaškim iskustvom. Ambicije su im bile velike, a onda su se preko noći našli u situaciji da se bore za ostanaka. Njihov jedini problem je psiha, kvalitetu imaju - naglasio je kapetan Trogira.

- Idemo ih pobijediti, uzvratiti za poraz u gostima (10. svibnja bilo je 80:73 nap.a) i osigurati A-1 ligu. Ukoliko i ne pobijedimo u idućem, zadnjem kolu trebamo savladati Maksimir u gostima - kazao je Bilić koji je u više navrata istaknuo kako želi pobjedu od sedam ili više razlike kojom bi Trogir zasjeo na prvo mjesto kvalifikacija.

- Više volim biti prvi nego drugi - našalio se najstariji igrač Trogira koji je u posljednjem susretu protiv Crikvenice u gostima, zabio 9 trica (ukupno 32 koša) i dobio pljesak prepune dvorane.

Dvorana Vinko Kandija može primiti oko 900 gledatelja, teško će svi koji žele vidjeti kako Trogir “ulazi” u prvu ligu stati u nju. Interes je nezapamćen, košarka se na velika vrata vraća u grad Svetog Lovre.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka