Sport Košarka

odrađen posao

Do poluvremena riješili pitanje pobjednika: Dubrava bez najbolje igrača bila je lagani zalogaj 'alkarima'

odrađen posao

Bez svog najboljeg igrača, Amerikanca Hortmana, Dubrava je bila lak zalogaj za raspucani Alkar koji je sve dvojbe o pobjedniku riješio još u prvom dijelu kojeg je zaključio s plusom od 21 koša. Gosti su u igri bili sve do trenutka kada je Alkar uspostavio skakačku ravnotežu pri čemu je ključan posao odradio Wembi, nakon čega je prednost na domaćoj strani nezadrživo krenula rasti.

Imao je Alkar tijekom treće četvrtine i 28 koševa viška, ali potom je neobjašnjivo stao, krenuo komplicirati i kako to obično biva ponudio gostima da ni krivi ni duži dođu do svega minus 12, na četiri minute do kraja. Dodatne drame srećom po domaće nije bilo, novi važni bodovi su dodani na konto, a to je iz kuta sinjske momčadi ionako bilo najbitnije. Vrijedi istaknuti 12 koševa i 14 skokova Wembija, ali i 22 ubačaja Marića.

Uoči susreta minutom šutnje odana je počast tragično preminulom članu RK Kamičak i Sinjskih Maligana Jerku Vrci koji je život izgubio prošlog vikenda u prometnoj nesreći. Njegovi kolege s tribine razvili su transparente na kojima je pisalo - Ime tvoje vječno će živjet, čuvaj nam mjesto na nebeskoj tribini. S druge strane parketa igrači Alkara držali su transparent podrške akciji - Netko te čeka!

Pod Kamičkom

Alkar - Dubrava Furnir 93:76 (29:24, 26:10, 21:25, 17:17)

Sinj - GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 500

Suci: Josip Radojković (Split), Josip Jurčević (Split), Roko Hordov (Split)

Alkar: Brocić (11), Neal (13), I. Jurela (7), Kučan (1), Pralija (2), Marić (22), Dukić, Tomašević, Vučić (15), Wembi (12), B. Jurela, Jacović (10).

Dubrava Furnir: Proleta (6), Šarac (22), Cvitanović, Gulam (3), Perić (8), Hortman, Jelenek (11), Majić (8), Smolić (10), Šutalo (8), Vlahovec.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka