Sport Košarka

dalmatinski derbi

Zadrani pobjednički, ni srčani Sinjani nisu uspjeli značajnije ugroziti domaćina

dalmatinski derbi

Zadar nastavlja više nego uspješno koračati HT Premijer ligom, čak ni srčani Sinjani nisu uspjeli značajnije ugroziti napadačke opcije domaćina. Istina, krenuo je Alkar bolje u dvoboj, poveli su 18:11, međutim, zadarska momčad je krenula brže trčati prema naprijed, u obrani su Zadrani stali u stav i prednost gostiju se rastopila.

Uz sve Alkar je do kraja prvoga poluvremena uspio pogoditi svega jednu "tricu" iz trinaest pokušaja. U nastavku, domaćin je zaigrao još čvršće, odlučnije, poletno, "krvarilo" se za svaku loptu. U jednom trenutku se činilo kako će utakmica brzo završiti, jer je Zadar otišao na veliku razliku.
- Ono što nije još uvijek dobro jest bolje trčanje i upornim radom to možemo dobiti. Kad to dobijemo onda možemo računati na lagane poene. Treba steći naviku tog trčanja i to me zanima više od toga koliko je koševa na kraju. Sad radimo stvari koje se moralo raditi u osmom mjesecu – kazao je Danijel Jusup trener Zadra.

Alkar, je iskoristio jednu situaciju koju je osobito istaknuo Jusup, a to je činjenica da je tražio bržu igru u kojoj se griješilo, otuda zasigurno i osam njihovih "trica".

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka