Sport Košarka

trener zadra

Debi protiv Cibone: 'Nije jednostavno, ali nitko me nije tjerao da dođem. Trebam se uhvatiti u koštac s problemima'

trener zadra

Svima je poznato kako se klupska uprava zahvalila Anti Nazoru na prijedlog Branimira Longina, čiju ostavku na mjesto sportskog direktora, očekivano, Nadzorni odbor nije prihvatio. Ali je NO uvažio njegov prijedlog da se za novog čovjeka na klupi imenuje Danijel Jusup.

Iako se logičnim činilo da se još u srijedu, jutro nakon imenovanja Jusup pojavio na pressici, sve se odigralo dan kasnije.   

– Situacija je komplicirana. Treba motriti ‘roster’ i vidjeti treba li raditi kakva osvježenja u skladu s mogućnostima. Igrače treba dizati i fizički i psihički. Kada je prisutan pritisak i kada se napravi rezultat koji nije adekvatan u smislu očekivanja dođe do psihološkog pada. Nije jednostavno, ali nitko me nije tjerao da dođem. Trebam se uhvatiti u koštac s problemima i pokušati ih riješiti – iskreno je kazao Jusup, te odmah nastavio s pričom koja Upravi signalizira kako ugovor s njime do kraja sezone nije očekivani ishod pregovora.

Dugoročno rješenje

– Sebe ne vidim kao instant rješenje. Uvijek kažem da je sustav taj koji u konačnici daje ono što svakom klubu treba - bazu svojih igrača. A onda dođu i rezultati – mišljenja je Jusup, kojem povratak u Zadar nanovo budi dobre emocije.

– Ja se u Zadru uvijek osjećam komforno. To je moj grad, moj klub. To je nešto više od samog posla – kazao je Jusup i osvrnuo se na stanje unutar momčadi iza koje su tri poraza u ABA ligi i jedan od Cibone u HT Premijer ligi.

– Koliko ja vidim, igračima psihološki i nije baš svejedno. Dolazi novi trener, a to im je dodatna distrakcija. Nije im jednostavno. Većina igrača koji dolaze u Zadar ne znaju što je Zadar. Zadar je specifičan grad gdje košarka puno znači i gdje se emocije ne skrivaju. Rijetko u kojoj sredini je tako. Netko se tu pogubi, netko se bolje snađe. Vidim da im nije lako, međutim, sinergija sviju može pomoći da stvari krenu u boljem pravcu – vjeruje Jusup kojeg očekuje utakmica u kojoj kao trener nema što izgubiti. Jer dogodi li se poraz od Cibone nitko nema pravo na njega svaliti krivnju, pobjeda bi ga pogurala.

– Uvijek je sve moguće. Jučer smo se počeli pripremati za utakmicu. Cibona je uvijek interesantna, to je utakmica u kojoj su naboji malo viši. Publika uvijek dođe na takvu vrstu dvoboja. Napravit ćemo pripremu, koliko nam vrijeme dozvoljava, i dat ćemo sve od sebe. Moramo biti koncentrirani i ne postaviti se kao da se radi o utakmici života i smrti. Treba ići od treninga do treninga, od utakmice do utakmice i tako razmišljati – drži Jusup.

Upitan Ivanov

I dalje je upitno hoće li za ogled s Cibonom biti spreman kapetan Ive Ivanov.

– Jučer je odradio jedan dio treninga, no hoće li i koliko biti spreman za igru? Ne treba govoriti koliko je Ive bitan za momčad. No, što ćemo sad? Čekamo izvješće liječničke službe pa ćemo vidjeti – kazao je trener Zadra.

O Ciboni?

– Oni imaju sustav i duže su zajedno. Zaustaviti njihovu “pick and roll” igru sigurno je jedna od prioritetnih stvari. Druga stvar je zaustaviti tranziciju. Oni su momčad koja dosta dobro trči. Imaju 12 igrača i mogu držati svježinu. To me u ovom trenutku najviše brine – zamišljen je Jusup, koji prije utakmice s Cibonom neće ništa mijenjati u stručnom stožeru niti u momčadi. Iza toga moguće je očekivati velike promjene....

– Rekao sam da je situacija komplicirana. Neke stvari treba mijenjati, no do utakmice je malo vremena...

Utakmica između Zadra i Cibone igra se u petak navečer s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na programu ArenaSport TV-a. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka