Sport Košarka

Jolly JBs Šibenik, gospić i ragusa u borbi za regionalnu titulu

Hrvatice imaju Budućnost

Borba za loptu - Anđa Jelavić iz Jolly JBS
Šibenika / Ante Baranić / CROPIX

Kvartet najboljih iz ligaškoga dijela NLB WABA lige košarkašica okuplja se ovoga petka i subote u Gospiću, gdje pada odluka o prvakinjama.

Krunu neće braniti CSKA iz Sofije. Za nju će se boriti podgorička Budućnost i čak tri hrvatska sastava.

Jolly JBS Šibenik je, barem statistički, prvi favorit Final foura. Jedini je s dvije titule, najbolji u ligaškom dijelu, te bez ovosezonskog poraza u okršajima sa Ragusom (3-0) i, kao mogućim finalnim suparnikom, Gospićem (4-0). Mali dalmatinski derbi u polufinalu, Jolly JBS – Ragusa, ne bi trebao nuditi previše neizvjesnosti oko krajnjeg ishoda.

- Neophodan je ozbiljan pristup, maksimalno angažirana obrana. Istina je da smo nedavno dvaput uvjerljivo dobili u Dubrovniku, ali sad nema koristi od toga, od nule krećemo u polufinalu - najavljuje Stipe Bralić, trener sastava Jolly JBS-a, koji je jedini bio sudionikom svih šest dosadašnjih finala regionalne lige!

Može li i treći put do titule? - Ne zamaram se previše s time. U svaku utakmicu ulazimo s jednim ciljem – pobijediti - veli Bralić, svjestan da Gospić ima i kvalitetne pojedinke (četiri strankinje i niz vrsnih hrvatskih igračica), ali i itekako važnu prednost domaćega parketa. Naime, domaćini Final foura su čak četiri puta u šest sezona osvajali trofeje!

Dok u Jolly JBS-u već razmišljaju o novom finalu, puno su skromnijih apetita u Ragusi, koja također ima šibenski pečat – trenera Nenada Amanovića i još nekoliko igračica poniklih pod koševima Baldekina. Njihov je glavni cilj ispunjen – plasman na završni turnir! - Svi znaju da je Šibenik veliki favorit u polufinalu, a k tome, mi imamo velikih problema.

Tina Periša mora na operaciju, za nju je sezona završena, a Demirović, iako ne bi smjela, igra na svoje inzistiranje. Igra se, poput kupa, samo jedna utakmica, pa imamo pravo na nadu u iznenađenje. Ako i ne uspijemo, barem će biti prilike za afirmaciju mladih, posebice juniorske reprezentativke Karmen Miloglav - kaže Amanović, koji drži da su, zbog domaćega parketa, Gospićanke favoritkinje za osvajanje trofeja.

borislav juras

Finale u subotu u 14 sati

Gospić CO i Budućnost otvaraju Final four u petak u 17 sati. Nakon svečanog otvaranja (18.30), na parket će igračice Jolly JBS-a i PGM Raguse (19.30). Zbog TV prijenosa neobični su termini utakmica u subotu. Okršaj za treće mjesto je u 11.30 sati, a finale u 14 sati (HTV 2).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka