Sport Košarka

amerikanac u splitu co sluša svoju vladu

Garnett neće u Beograd

Marlon Garnett / CROPIX
Nedjeljno uskršnje gostovanje košarkaša Splita CO kod beogradskog Partizana Igokee proći će bez Marlona Garnetta. Najbolji ovosezonski igrač ‘žutih’ odlučio je poslušati savjet svoje Vlade svim državljanima SAD-a da iz sigurnosnih razloga izbjegavaju posjet Srbiji, dok je i odlazak njegovog sunarodnjaka Tonyja Akinsa u dvoranu Pionir pod znakom pitanja.

Nakon međunarodnog priznanja Kosova praćenog nedavnim demostracijama u glavnom gradu Srbije (napad na hrvatsko veleposlanstvo) već je jednom odgođeno gostovanje Cibone u Pioniru (susret se igra u subotu), a i četvorica Amerikanaca iz Efes Pilsena preskočila su euroligaško gostovanje u Beogradu.

Ako se još obistini i najava hrvatske Vlade o današnjem priznanju Kosova u pitanje bi čak moglo doći i odigravanje ta dva susreta. I dok se u klubu žele baviti samo sportskim segmentima te politiku ne žele u svoju ‘butigu’, barem dok sigurnosna situacija ne bude barem malo jasnija, Garnett je svoju odluku donio.

- Situacija na Kosovu i u Srbiji je vrlo ozbiljna. Moram biti oprezan, nikad ne znaš što se može dogoditi. Uvijek ima usijanih glava - pojašnjava 32-godišnji Garnett koji je u Splitu sa suprugom i kćerkicom.

(FV)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka