Sport Košarka

u uzvratnoj utakmici osmine Finala uleb kupa zadar gost pamese

Poruka Aci: Odmah napravi tehničku!

u uzvratnoj utakmici osmine Finala uleb kupa zadar gost pamese

Čim je čerter sletio u Valenciju, na mobitel trenera Ace Petrovića stigla je poruka Tornada: Odmah napravi tehničku da podigneš momke! No, košarkašima Zadra zasigurno neće trebati takva motivacija

Čim je čerter sletio u Valenciju, na mobitel trenera Ace Petrovića stigla je poruka Tornada: Odmah napravi tehničku da podigneš momke! No, košarkašima Zadra zasigurno neće trebati takva motivacija

Kapetan Zadra Todor Gečevski  / Andrija Lučić / CROPIX
Tek što se sletjelo u Valenciju na zaslonu mobitela kojeg koristi Aco Petrović zaiskrila je vesela poruka koju mu je uputila navijačka skupina Tornado.

- Aco, odmah napravi tehničku da podigneš momke. Sve najbolje - pisalo je u SMS poruci. Aco je hitro komentirao: - Zar ih nisam dovoljno napravio ove sezone!? Tako je u dobrom raspoloženju čarter zadarskih nadanja sletio u zračnu luku u Valenciji, gdje će košarkaši Zadra danas (17 sati) pokušati ‘čekirati’ kartu za Final eight u Torinu.

U tome će im pomagati i skupina navijača, koji neće baš doći do izražaja pokraj 9000 grlenih Šapanjolaca koliko ih se očekuje u Pamesinoj dvorani. Kapetan momčadi Todor Gečevski, zrači optimizmom, kojeg želi potkrijepiti. Čime? - Nekima možda izgleda malo tih famoznih plus pet poena (74:69) do kojih smo došli u Jazinama, ali se posve slažem s trenerom Acom Petrovićem koji stalno ističe kako bi nas veća razlika uspavala.

Ovako znamo da se od prve sekunde, od prvog kontakta s loptom moramo boriti za svaku i najmanju prednost u utakmici. Slično smo odigrali nedavno u Vršcu protiv Hemofarma koji je jednako kao i mi stigao prilično daleko u ULEB kupu. Rekli su nam da ih nitko nije tako lako razbio kao mi, pa želim vjerovati da u Valenciji možemo ponoviti tu dobru igru – zbori Gečevski.

Ni kod ostalih igrača nije moguće primijetiti tragove nekakve nervoze. Svima je u podsvijesti činjenica da su na ovosezonskom europskom putu napravili puno.

- O tome stalno pričamo u svlačionici i mogu prenijeti odlično raspoloženje. Valja se hrabro suprotstaviti Pamesi koja po mnogo čemu sliči na momčad dostojnu Eurolige. Nakon što smo pogledali još neke njihove utakmice uvijek se dolazi do istoga zaključka: zaustaviti njihove šutere i pola posla je gotovo, treba krenuti od Shammonda Williamsa koji u svakom trenutku zna puknuti tricu - veli Todor.

Druga polovica se odnosi na posao kojeg moraju obaviti centri. U prvom okršaju su u tome posve uspjeli, reketom su uglavnom vladali zadarski igrači. - Imali smo određenih problema s Viktorom Claverom koji nije čista ‘petica’, ali se zna dobro postaviti u obrani i napadu.

Ipak, i dalje nam najveću prijetnju može predstavljati Dejan Milojević. Nezgodan je, može se izvući i na vanjski šut. Ono što je najvažnije jest to da ni u kojem slučaju ne prihvatimo nekakvu trku koju će nam pokušati nametnuti Pamesa i onda nas kažnjavati kontrama. Ne, to ne smijemo dozvoliti - zaključio je Gečevski.

Znaju dobro španjolski

U zadarskoj ekspediciji puno je poznavatelja španjolskoga jezika, parketa i običaja. Prvo ime je Aco Petrović, kojeg su odmah u zračnoj luci salijetali novinari. Prepoznali su i Andreja Štimca koji je igrao za Menorcu, ali i Coreya Brewera iza kojeg su vrlo uspješne sezone u Estudiantesu i Sevilli.

- Dobar je osjećaj vratiti se na španjolski parket, nadam se da ćemo uspješno proći Valenciju i odletjeti za Torino - kratko će Brewer.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka