Sport Hajduk

SURADNJA NA PODRUČJU PEDAGOGIJE

Na Poljudu održan sastanak: klubovi-partneri upoznali su se s modelom edukacije po kojem se radi s djecom, roditeljima i trenerima unutar Akademije

SURADNJA NA PODRUČJU PEDAGOGIJE

Na Poljudu je u utorak održan sastanak između predstavnika klubova s kojima HNK Hajduk Split ima potpisanu suradnju na kojem su sudjelovali i pročelnica Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Splitu izv.prof.dr.sc. Tonća Jukić, asistent voditelja Akademije Andro Fistonić, klupska pedagoginja Petra Lozančić, a sve predstavnike pozdravio je i voditelj Akademije Boro Primorac - javlja Hajduk.hr

Predstavnicima klubova-partnera predstavljen je rad Pedagoške službe unutar Akademije koja je od 2018. nastavna baza u području pedagogije te su predstavljene dobrobiti koje ona ima za Klub, djecu, trenere i roditelje. Predstavnici klubova upoznali su se s modelom edukacije po kojem se radi s djecom, roditeljima i trenerima unutar Akademije, a sve u cilju ostvarivanja dobrobiti djece sportaša u vidu njihovog cjelovitog razvoja.

Model razvoja putem educiranja sportaša, roditelja i trenera predstavljen je klubovima-partnerima po kojem bi studenti pedagogije Filozofskog fakulteta u Splitu, pod mentorstvom klupske pedagoginje Hajduka Petre Lozančić, obavljali pedagoške aktivnosti u klubovima s kojima Hajduk ima potpisanu suradnju. 

Klubovi će također, osim ponuđenog angažmana studenata pedagogije, prisustvovati organiziranim edukacijama nogometne te pedagoško-psihološke tematike u Akademiji HNK Hajduk tijekom godine. 

Sam sistem i plan suradnje klubova za sezonu 2019./2020. je prezentiran od strane asistenta voditelja Akademije u kojem je naglašena važnost razvoja mladog igrača nad rezultatom te edukacija i praćenje modernih trendova u nogometu. Isti su postavljeni kao kriteriji za dobivanje ili nastavak suradnje Hajduka i kluba-partnera.

Ovim primjerom educiranja sportaša, roditelja i trenera u Akademiji HNK Hajduk Luka Kaliterna širimo važnost pedagogije sporta te edukacije u sportu, a samim time pružamo klubovima (njihovim sportašima, roditeljima, trenerima) kvalitetno usavršavanje i kvalitetniji rad. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk