Sport Hajduk

riječ trenera

Damir Burić kritičan nakon teško izborene pobjede u Petrinji: Ja osobno sam jako, jako nezadovoljan!

riječ trenera

Damir Burić, trener Hajduka, nije bio zadovoljan:

- Mi smo bili ispod našeg nivoa, Mladost Petrinja je odigrala jako dobru utakmicu, u nekim situacijama imali smo i sreće. Tipična kup utakmica u koju nismo ušli onako kako treba, cijelu utakmicu smo bili nekako pasivni. Puno nam je trebalo da se adaptiramo na igru. Ja osobno sam jako, jako nezadovoljan! Jedino pozitivno je što smo kod kuće ostavili igrače koji će nam trebati u nedjelju, prošli smo rundu dalje, ali dosta toga nije bilo dobro.

Nastavio je:

- Moramo bolje zauzet poziciju za dubinu igre i imati brži protok lopte. Bez obzira kakav teren je da je, moraš se adaptirat, kakav nama, takav i njima (bio je mekan, malo gnjecav, op. a.). Komplicirali smo previše, ali je najvažnije da smo prošli – umirivali smo Burića da ne bude previše kritičan, piše se 2:0.

Zoran Buinac, trener Mladosti, jednom je dao gol Hajduku u dresu Segeste, pa je bio trener Lekenika protiv Burićeva Hajduka u kupu prije četiri godine, sad se opet susreo s "bijelima", izgubio je od Burića, ali se nipošto nije osramotio, dapače, ništa drugo nije ni smio očekivati:

- Mislio sam u trenutku, joj ako dođe do produžetaka, tko će to izdržati, a nama je prvenstvo važno, imamo ambicije i iduću rundu za vikend... Dali sve od sebe, u trenutku bili blizu izjednačenja, ali Hajduk je naravno bolji i rezultat ne čudi. Nama je važnije prvenstvo. Dečki su odigrali pravu utakmicu, energetski na vrlo visokom nivou, znali smo da se moramo branit svih 90 minuta i rijetko kad napasti kad uspijemo. Kad smo osjetili da je rezultat za nas još aktivan, samo 1:0 za Hajduk, od 70. minute stavili smo dvije špice i bacili na sve ili ništa. Da je bilo više sreće, možda smo mogli poentirati. Mi smo se pod ovim auditorijem pokazali izuzetno hrabro, ponosan sam, u sportskom smislu smo poginuli hrabro i svojim igračima čestitam, kao i Hajduku na pobjedi – rekao je Buinac.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk