Sport Hajduk

hrvatski kup

Petrinja i trećeligaš Mladost raširenih ruku dočekuju Hajduk, stadion će biti pun; Tajnik kluba otkrio nam je neke zanimljivosti iz povijesti

hrvatski kup

Velik je to dan za klub iz grada s oko 25 tisuća stanovnika nadomak Siska pa ne čudi što od jutra do sutra njegovi djelatnici rade ne bi li spremni dočekali dolazak splitskih “bilih“.

- Velik je ovo organizacijski zahvat, ali sve će biti super. Stadion će biti pun! – kaže nam Nikola Bartulić, tajnik trećeplasiranog kluba 3. HNL Središte uoči utakmice s Hajdukom u prvom kolu Hrvatskog kupa.

Stadion se “licka“ kako bi se pokazao u punom sjaju.

- Kapacitet je 2700 gledatelja, od čega je 300 natkrivenih, sjedećih mjesta. Njima ćemo dodati još 200 sjedećih mjesta koja neće biti natkrivena. Stadion je izgrađen za Univerzijadu 1987., simpatičan je. Hajdukovim je navijačima dostupno oko 200 ulaznica, no bit će i na drugim tribinama njegovih simpatizera. Dosta ljudi ovdje navija za Hajduk  - dodaje Bartulić.

A kakav je travnjak?

- Bio sam na Poljudu nedavno i naš je travnjak bolji od Hajdukovog! Čak je bolji i od nekih drugoligaških. Od srpnja prošle godine kada je nova uprava preuzela klub (op. p. predsjednik Neven Žužić) izgradili smo i pomoćni teren s umjetnom travom, no treća je liga zasad naša realnost.

Crvenu zvezdu odveli u produžetke

Pričajući s nama, Bartulić je listao knjigu o povijesti grada Petrinje i otkrio zanimljiv podatak na koji je naletio.

- Zadnji je put Hajduk igrao u Petrinji 22. rujna 1980., a imamo i zastavicu s te utakmice u našem salonu.

A u nekoj budućoj knjizi Mladosti današnja će utakmica svakako imati posebno mjesto. Em što dolazi Hajduk, em što je utakmica natjecateljska.

- U bivšoj državi igrali smo u Kupu protiv Crvene zvezde i odveli je u produžetke, tada smo igrali Drugu ligu Jugoslavije – prisjetio se Bartulić i zaključio:

- Ova je utakmica nagrada dečkima za prošlu sezonu kada smo iz četvrte ušli u treću ligu, a i za pobjedu u pretkolu Kupa protiv drugoligaša Međimurja 3:0. Tu su uglavnom domaći dečki, neki na treninge i utakmice dolaze s posla...

Kapetan je Špišić koji je igrao u prvoj ligi Bugarske, imamo mlade Abramovića i Filipovića koji zabijaju puno golova, danas možda bude branio 40-godišnji Kovačević, a trener je Zoran Buinac koji je vodio Lekenik u Kupu protiv Hajduka 2015. kada je također trener bio Burić.

Neka Petrinja gušta, a Hajduk prođe. I svi zadovoljni. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk