Sport Hajduk

slijedi pakleni tjedan

Damir Burić nakon pobjede spušta loptu na zemlju, ali ne skriva zadovoljstvo viđenim: Imali smo bezbroj šansi, trebali smo dati i više golova

slijedi pakleni tjedan

Hajduk ostaje na vrhu tablice, povećao je prednost nad Dinamom, no trener Damir Burić spušta loptu na zemlju. Na konferenciji za medije nakon pobjede nad Interom rekao je:

- Gledali smo tešku utakmicu. Teško je probiti protivnika kad se ovako postavi. Imali smo bezbroj šansi, trebali smo dati i više golova. Čestitam momcima i idemo dalje.

Publika je već unaprijed upisala bodove, takve su utakmice najteže?

- Tako je. U prvom poluvremenu golubovi su sletjeli na našu polovicu, protivnik nam nije ni ušao tamo. Dominirali smo, bilo nas je lijepo gledati. Momci čitaju, gledaju, bilo im je teško i treba se znati nositi s tim pritiskom, ali su dobro odradili.

Nastavio je Burić o utakmici kazavši kako mu se puno toga svidjelo, ali ipak se dvoboj zakomplicirao.

- Kod 2:0 smo na trenutak zaspali i protivnik nas je odmah kaznio. To je u nogometu brutalno. Onda moraš patit', satrat' se za pobjedu. U toj euforiji ne smiješ napraviti grešku. To nam je pouka za dalje.

Objasnio je zamjene. Barry?

- Nije dobro ušao u utakmicu. Promašio je par dodavanja i dobio žuti, pa smo se plašili da dobije i drugi.

Jradi?

- Bio je umoran. Rekao sam momcima da idemo do granice. Nije sramota dignuti ruku ako više ne možeš.

A Jurić je ulaskom s klupe odmah donio prevagu.

- To je naša snaga i perspektiva. Na klupi imamo puno opcija.

Travnjak je u početku djelovao prebrz?

- Je, bilo je teško, pogotovo nama koji težimo igri. Trebao nam je dodir više. Tako je kako je.

Slijedi pakleni tjedan, kaže Burić. Prvo Kup u Petrinji, pa u nedjelju Istra u Puli.

- Napravili smo regeneraciju odmah iza utakmice tako da igračima damo slobodan dan. Više viđaju mene nego svoje žene. Zaslužili su.

U kakvom ćete sastavu biti u Petrinji?

- Vidjet ćemo u kakvom su stanju igrači. Neki su dobili puno udaraca. Sastavit ćemo momčad koja je u stanju pobijediti u Petrinji, ali moramo misliti i na Istru.

S druge strane, Interov trener Samir Toplak nije djelovao previše utučeno. Čestitao je Hajduku na pobjedi i nastavio:

- Ovo je bilo prvi put da se s Interom u Poljud nisam došao nadigravati. U prvom poluvremenu bili smo OK u defenzivi, ali nažalost odlučila ga je jedna odluka koju nisam vidio. Šok drugoga gola nas je sputao, ali smo na vrijeme zabili i onda imali neke situacije koje smo morali riješiti. Hajduk je bio bolji, imao je više prilika i zasluženo slavio.

Najdugovječniji trener u HNL-u nije navikao biti na dnu tablice, no Toplak tvrdi kako to nije ništa neočekivano.

- Pogriješili smo u prijelaznom roku i sada imamo uzak kadar. Moramo nekako izdržati do zime i onda se posložiti. Nije nikakva panika. Jučer (op.a. subota) se dogodilo iznenađenje svih iznenađenja, ne sviraju se dva penala za Dinamo protiv Varaždina, a protiv nas se svira. Puno više griješimo mi nego suci, ali neke nas njihove odluke koštaju. To što sam najdugovječniji trener lijepo je čuti, ali to nam ne donosi bodove – zaključio je Toplak.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk