Sport Hajduk

taktika praktika

Damir Burić zna kojih će deset igrača danas izvesti na teren, ali onaj jedanaesti je nepoznanica: tko je najbliži posljednjem otvorenom mjestu u početnom sastavu Bijelih?

taktika praktika

Danas se slavi 40 godina od prve utakmice u Poljudu, protiv Trabzonspora, strijelac Boro Primorac, eto prigode da opet Primorca izvedu na centar, aktualnog šefa Akademije “Luka Kaliterna”...

Ono što je aktualno jest da bi Hajduk danas htio proslavit prvi kvarat od titule, završava prva od četiri dionice HNL-a, nakon 9 kola, pobijedi li, Hajduk bi ostvario vrlo dobar učinak i bio lider, nije toliko važno što Dinamu manjka jedna utakmica, kontra Rijeke, što će je odraditi tek tamo u prosincu kad će se ljestvica/tabela konačno kompletirat.

Damir Burić, trener Hajduka, pozvao je u najavi publiku, roditelje s djecom da dođu i uživaju, odnosno podrže momčad koja neće, ne bi smjela razočarati, a Intera neće potcijenit.

Otkako su u Zaprešiću okrenuli ploču na 5 – 4 – 1 (to je sukladno postavki 3 – 4 – 3 kakvu smo stavili, povučete koji metar bekove i krila i eto ih u bunkeru 5 – 4 – 1), stabilizirali su se toliko da ih je i Dinamo na jedvite jade pobijedio. I još raspoloženog Mamuta imaju. Nije šala. Toplak je otkrio toplu vodu, ne možemo odoljeti, a da ne napišemo.

S aspekta Hajduka, Burić je stabilizirao momčad, valjda je već 10 majica podijelio, a za 11. mu cijela momčad konkurira! Natječaj je otvoren: ako su unutra i Bradarić i Caktaš, Nejašmić i Jradi, a ne može se ni zamislit bez Jaira, onda fali još jedan, s time da je kvartet obrane standardiziran, a na golu je Posavec.

Tko je taj 11., prema naprijed?

1. Dolček

Stavili smo ga, premda nismo uvjereni da je on baš taj izbor, no mogao bi na lijevo krilo, a Jairo centralno, mi bismo tako.

2. Eduok

Najlogičnije rješenje, jer je nominalno prvotimac, ali dugo nije trenirao, pa je vjerojatnije da bi s klupe ušao, zatreba li. Nije lako zbog viroze ne trenirat, iscrpi se organizam.

3. Jakoliš

Ne treba reć da je Burićev “leibling”, imao je veliku šansu u Rijeci, tu je, ali možda slijedi kolo “zgubireda”.

4. Jurić 

Zahvalan je polivalentni igrač, u Rijeci kao desni polu-špic; više je on za popunu sredine, u gostima ili ako se Nejašmić ili Bradarić umore. A i dugo je pauzirao.

5. Barry

Ne, ipak ne, neće da potpiše produženje ugovora, a u situaciji kad ih ima o-ho-ho može on lagano i klupu grijat.

6. Bulos

Njega bi mnogi voljeli vidjet, odmah, da se riješi enigma, je li veliki južnoamerički centarfora ili samo mačak u vreći. Burić nas smiruje da se strpimo i da ga priprema, pa ćemo “tek za koju sedmicu moći reći aha, okej, imamo još jednoga”.

7. Teklić

Doista, zašto tek pod rednim brojem 7 stavljamo junaka s Rujevice? Topnika s 25 metara? Zato jer je on alter ego Caktaša, a treba nam netko s krilno-napadačkim afinitetima. Osim ako neće Teklić bit Jradi, a to je onda neka druga priča.

8. Delić

Mogao bi i Ivan, tu je, minutaža na Rijeci, no nije baš unutra u priči za prvih 11 u tolikoj gužvi.

9. Tahiraj

Za njim bi sigurno odmah posegnuo Siniša Oreščanin.

10. Kalik

On je inače favorit i cijenjen kod Burića, ali ovom prigodom realnije je da i on malo pričeka.

Dakle, deset majica Burić ima, a tko će prije do jedanaeste? Cijela momčad mu konkurira za jedan jedini dres. Pa da nisu to slatke trenerove brige?

Kako god, tri boda su jedino što zanima Hajduka u svečarskoj utakmici 50. nastupa Fiilipa Bradarića i 40. obljetnici od prelaska, dolaska na Poljud usred Mediteranskih igara.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk