Sport Hajduk

Dokumentacija, pa eu natječaj

Najnovija turistička ponuda u Splitu bit će vezana uz - Hajduk: gradonačenik Opara je proveo zanimljiv dan na relaciji Poljud - Banovina, evo što se sprema...

Dokumentacija, pa eu natječaj

Dok je trajao sastanak u Poljudu između HNS-a i Grada Splita, gradonačelnik Andro Krstulović Opara požurio je brzo natrag iz Poljuda u - Banovinu. Jer, tamo je u međuvremenu stigao – Hajduk!

Naime, dok je Marijan Kustić, izvršni predsjednik HNS-a načas tek vježbao preuzimanje ključeva stadiona u Poljudu, dotle se delegacija Hajduka "izmjestila" prema Banovini: Lukša Jakobušić, Nikola Martinić, Ante Bilić i Jurica Gizdić u Velikoj vijećnici Gradske uprave neizostavno su prisustvovali prezentaciji prvog rješenja Izradne projektne dokumentacije za Muzej Poljuda, za Interpretacijski centar Hajduka i Interpretacijsku turu u sklopu EU projekta "Split – mjesto dodira sporta i kulture".

I gradonačelnik Opara je stigao natrag iz Poljuda da gleda prezentaciju, dok je Kustić na stadionu nastavio pregovore s njegovima Matom Omazićem, Domagojem Maroevićem...

U Banovini prije podneva, uz Oparu na prezentaciji su još bili Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, predstavnici Udruge Naš Hajduk, te rečeni kvartet iz Hajduka, a predložene teme prezentirali su izrađivači Kocka d.o.o. iz Šibenika sa svojim partnerima, tvrtkama Capital ing d.o.o. Zagreb i Osam d.o.o. Zagreb.

Do kraja godine već projektna dokumentacija bi trebala bit izrađena, nakon čega bi Grad Split trebao aplicirati za financijska sredstva na nekom od predstojećih natječaja.

Poklopio se tajming sastanaka, baš zanimljivo jutro i cijeli dan zapravo na razboju Banovina - Poljud, trč' vamo, trč' tamo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk