Sport Hajduk

press trenera

Dinamovci slavili, Oreščanin mirno čekao: Utakmica nije bila dobra za nas, ali neke smo pouke mogli izvući

press trenera

Dugo je trener Hajduka Siniša Oreščanin čekao početak press-konferencije. Vrijeme je kratio gledajući TV i šampionsku proslavu Dinamovih nogometaša. Već su i novinari postali nervozni iščekujući opservacije s utakmice. Naime, maksimirski glasnogovornik Alen Lesički izgubio se negdje, u slavlju...

- Utakmica je bila atraktivna i lijepa za gledati. Čestitam Dinamu, postigao je golove na vrijeme, u trenucima dok je imao dominaciju – kazao je u ad hoc očitovanju Oreščanin.

Trener Hajduka osvrnuo se i na svoju etapu vođenja splitske momčadi tijekom netom završene sezone.

- Mislim da možemo biti zadovoljni. Smatram da smo napravili dobar posao od studenog. Ova nam je utakmica bila svojevrsni test za dalje, četvrto pretkolo u europskim mjerilima. Utakmica nije bila dobra za nas, ali neke smo pouke mogli izvući. Sada momčad ide na odmor, a stožer mora analizirati sezonu, jer nam predstoji osjetljiv prijelazni rok.

Hajduk je opet primio golove iz evidentnih pogrešaka...

- Gol je uvijek nečija pogreška. Drugi i treći dobili smo iz prekida. Analizirali smo takve situacije i pripremali se, ali igrali smo s protivnikom koji posjeduje kvalitetu.

Hoće li se Hajduk boriti za titulu naredne sezone?

- Ne mogu odgovoriti na to pitanje. Nije lako. Svjesni smo što bi navijači htjeli. Pred nama je prijelazni rok, a mi nismo u stanju velike platežne moći. No, vjerujem da ćemo imati kvalitetnu momčad.

Nakon Oreščanina pred novinarima se pojavio i trener Dinama Nenad Bjelica. Zajedno s njim nahrupili su i igrači. Zavladala je posvemašnja euforija...

- Odigrali smo 57 utakmica ove sezone. U svakoj od njih igrači su pokazali kvalitetu i karakter. Jako sam ponosan na njih i već se radujem novoj sezoni i novim izazovima – zaključio je Bjelica.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk