Sport Hajduk

stručno oko

Branko Karačić najavljuje derbi: Očekujem goropadan, otvoren Dinamo, dok Hajduk ima veći motiv, osim toga mali je šampion proljeća, po dojmu i igri

stručno oko

Branko Karačić, trener pobjednik Druge lige, s Varaždinom, stanovnik Zagreba, a nekoć Hajdukova "osmica" nakon Blaža Sliškovića (Nenad Gračan je u ta doba kraja osmadesetih u Hajduku preferirao broj 10) ovako nam oslikava današnji derbi u Maksimiru:

- Sigurno je da će biti poseban događaj, bez obzira što posebne neizvjesnosti nema, budući da je Dinamo već otprije prvak i da je time veći dio eventualnih dvojbi unaprijed riješen. Hajduk svakako ima veći motiv, da dobrim rezultatom osvoji treće mjesto i tako ima šansu više za odmor i za pripremu i preskoči prvo pretkolo Kupa UEFA.

- Bit će puno navijača, to je sigurno, igrači Dinama zaslužili su da ih pozdravi pun stadion, a Hajduk tradicionalno ima velik broj navijača i u Zagrebu i dođe ih puno sa svih strana...

- To je ono što mene posebno veseli, da bude ispunjen stadion, da bude događaj na vrhunskom nivou, da svi bodre svoj klub i da poštuju suparnički i da bude hrvatski veličanstvena utakmica.

- Znamo sve vrijednosti Dinamove igre u ovoj godini, a u finalu kupa je, bogami, Bišćan iznenadio sa svojom taktikom Bjelicu i zasluženo su podigli Rabuzinovo Sunce. Branio se Bišćan s petoricom otraga i duplirao je Dinamove bokove. Bilo je to iznenađenje, kako je Rijeka modificirala svoju igru i suprotstavila se "modrima". Zanima me kako će Dinamo reagirati na Hajdukov romb sustav.

- Po meni, Hajduk je dominirao kroz proljeće, osim kad mu se Dinamo postavio vrlo čvrsto, defanzivno i svladao ga 1:0 u Poljudu. Ne vjerujem da će sad Dinamo pred svojom publikom igrati zatvoreno kao što je zaigrao u Splitu, zapravo sam siguran da neće, publika će ih nositi naprijed i to me zanima da vidim kako će se nadigravati s Hajdukovim romb-sustavom u sredini polja.

- Hajduk mi vrlo dobro djeluje u romb sustavu s kvalitetnim dolaskom Caktaša iz drugog plana u šanse. Ima i širinu krilnih igrača. Nije lako ukrotiti Hajdukove krilne igrače i tajming Caktaša da im se priključi. Sviđa mi se i Libanonac (Jradi, op. a.), krila Mađar i Brazilac (Gyurcso i Jairo, op. a.) vrlo su neugodni.

- Ako Dinamo bude igrao plitko, agresivno i karakterno, kao što se prikazivao na europskoj sceni, onda je djelić u prednosti. Tako nisu igrali u finalu kupa, kako da su mislili da će ga svejedno osvojiti, a to se osveti. Sad očekujem goropadan Dinamo baš zbog tog poraza. Da su osvojili kup, misli bi im već odlutale, ovako će biti vrlo koncentrirani da se iskupe za ipak neočekivan poraz od Rijeke u Puli.

- Hajduk, rekoh, za mene kao da je mali šampion proljeća, po dojmu, po igri. Trenutak inspiracije odlučuje, a moja je prognoza da će biti – 2:2!

- Tko će dati tolike golove, pitate se? Caktaš ima kontinuitet davanja golova, a u Dinamu je po mom guštu i posebno kvalitetan Gavranović, bez obzira je li ga u startu najavljuju kao pričuvu. U pravilu je koban za Hajduk. A Olmo je igrač s idejom, moraju pripaziti i na njega.

- Prognoza je 2:2, a želja da bude spektakl u slavu našeg nogometa!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk