Sport Hajduk

tri važna boda

Dvoboj protiv Intera pokazao je da nema laganih utakmica, ali i promovirao dva junaka

tri važna boda

Ogled Hajduka i Intera primaknuo je "bijele" korak bliže Europi, a na ruku im je išao i kiks rivala. No, s druge strane još jednom je i pokazao i da nema lakših utakmica, ni protiv na papiru lakših protivnika. Pogotovo kada nisi pravi, na sto posto, kao što Hajduk nije bio u subotu navečer. No, bili su hajduci dovoljno dobri da zasluženo upišu novi trijumf, da se vrate pobjedama. Bodovi se pišu, slabiji dojam iz prvog dijela zaboravlja. Prvo ime utakmice nedvojbeno je bio dvostruki strijelac Mijo Caktaš, ali ponudio je pored njega još neke priče s igračima "bijelih" u glavnim ulogama.

Caktaš

Kada nije bilo Jaira i Gyurcsa zbog kartona i ozljeda, povukao je dvostruki strijelac Caktaš Hajduka do pobjede. Opet. Pustimo dojam sa strane, same brojke Mije Caktaša sve govore. S 14 prvenstvenih pogodaka ukupno ove sezone (tri s bijele točke) u sezoni u kojoj se Hajduk čupa da izbori Europu ovaj veznjak se uključio u borbu za najboljeg strijelca lige. Još je dva susreta propustio zbog gluposti koje je napravio protiv Dinama kada je isključen. A čak 11 od 14 golova zabio je od dolaska Siniše Oreščanina na klupu. U čak pet utakmica ove sezone (četiri prvenstvene i jedna europska) zabio je dva pogotka. Ovaj Hajduk je (previše) ovisan o Caktašu i Jairu. Spomenuti dvojac zabio je više od polovice prvenstvenih pogodaka "bijelih", čak 25 od 48. Prilikom izlaska iz igre pobrao je Caktaš za prikazano pljesak. Stanko Jurić jasno je kazao kako je riječ o najboljem igraču Hajduka. Kada igra Caktaš onda igra i Hajduk.

Nejašmić

Još jedna gotovo pa filmska hajdučka priča. Prvenstveni debi Darko Nejašmić je u prvoj momčadi dočekao 1. prosinca prošle godine na gostovanju kod Rudeša, u prvom susretu od kada je prvu momčad Hajduka preuzeo Siniša Oreščanin. Tek nešto više od pet mjeseci kasnije postao je kapetan "bijelih" u susretu protiv Intera. U međuvremenu je uključujući i spomenuti Rudeš bio u početnoj postavi u svih 18 utakmica, neizostavan dio momčadi. Kako zbog ozljeda, kartona nije bilo kapetana Josipa Juranovića, zamjenika Domagoja Bradarića, izbor za kapetana je pao na njega. Nakon ukupno samo 20 nastupa u bijelom dresu ponio je 20-godišnjak kapetansku traku. Zanimljivo je kako je Nejašmić ove sezone već sedmi kapetan Hajduka u prvenstvenim i kup utakmicama, poslije Zorana Nižića, Mija Caktaša, Josipa Juranovića, Frana Tudora, Ante Palaverse i Domagoja Bradarića. Na stranu odlasci, ozljede, kartoni... I to nešto govori kakvoj ukupno sezoni "bijelih" svjedočimo.  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk