Sport Hajduk

zasluženo

Inflacija kapetana: Nejašmić će biti šesti igrač koji će ove sezone predvoditi Bijele

zasluženo

Inflacija kapetana. Dovoljno je pogledati spisak, listu, popis kapetana pa shvatiti da je ovo bila turbulentna sezona Hajduka. Novi na navozu za hajdučke epolete jest Darko Nejašmić, tako sudimo po hajdučkoj navadi u zadnje vrijeme da se kapatnska vrpca daje mladima, potentnima, da im i na taj način skače cijena...

Nejašmić je novi na redu za promociju, jer Josip Juranović je ozlijeđen, a Domagoj Bradarić ne igra zbog tri žuta kartona. Šteta što Nejašmić provodi prešutni ajmo reć silenzio stampa, nije voljan za razgovore, ali i to će vrijeme otopliti. Sve je to sa ciljem da se bolje koncentrira na svoje nastupe. Otkako je počeo nizati prvoligaške nastupe, ne samo da je besprijekorno standardan, nego mu i suparnici sipaju nemale komplimente kao iz rukava. Za trenera Gorice Sergeja Jakirovića Nejašmić je kao novi Sergi Busquets, što nije samo vaš reporter objavio kroz tisak, nego se rečeni Jakirović hitnuo usporedbom i kroz eter državne dalekovidnice, u popularnoj emisiji Stadion.

Nejašmića očekujemo s kapetanskom trakom protiv Inter Zaprešića i sad bi trebalo prokopati po analima, arhivi, ima li koji nogometaš a da je s manje prvoligaškog staža dobio kapetansku traku? Niti cijela polusezona nije iza leđa darovitog Nejašmića.

Očekujemo da nas Hajdukov kroničar Jurica Gizdić počasti tim podatkom, a mi bismo kroz ovaj blic-pregled samo podsjetili kako je Nejašmić šesti proklamirani kapetan ove sezone u redovima "bijelih".

Mogao bi to bit i Stanko Jurić, ali u Nejašmića je duža - "dosjelost".

Koliko god je to logično i zasluženo u datom trenutku kad izostaju Juranović i Bradarić, to je ujedno i sasvim neobičan podatak, gotovo za Guinessovu knjigu rekorda. Ne treba gurati težak automobil po cijeli dan, dovoljno je pogledati popis Hajdukovih kapetana i knjiga rekorda se otvara!

Imati šest kapetana očito pokazuje da s ovom sezonom nešto nije bilo u redu, a to zorno pokazuje i pozicija na ljestvici. Hajduk jest četvrti, ali još nije ni blizu siguran da će na kraju osvojiti taj mini-cilj, plasman na europsku scenu što mu donosi (barem) četvrto mjesto.

Otkako je Osijek svladao Dinama i treća pozicija bježi, da ne govorimo kako je Rijeka, unatoč splitskom porazu 0:4, odmakla.

U konkurenciji Lokomotive (srećom nije zahuktala), te Gorice koji pak opako nadire, treba – makar grčevito – zadržati se na četvrtoj poziciji.

Šest kapetana za bit četvrti!

I po tome ćemo pamtiti ovu 2018/19 sezonu, ali gledajmo sad na sve to s vedre strane. Kao na čašu do pola punu, a ne praznu jer – kad je ove sezone ovako slabo, dogodine će sigurno biti bolje!

Darko Nejašmić – splet okolnosti promovira ga da on istrči prvi prema centru gdje će sudac Fran Jović postrojiti momčadi Hajduka i Inter Zaprešića. Juranović ozlijeđen, Bradarić kartoniran...

Domagoj Bradarić – u trenutku je bilo pitanje Palaversa ili on, kao pričuve Juranoviću, Ante češće na klupi sjedi, a Domagoju promocija treba. Ponuda Lillea je odbijena i na ljeto se sluti nova dražba, ali sad tri žuta kartona ima. 

Josip Juranović – Kad je Miji oduzeta traka, bilo je logično da ga Juranović naslijedi, Jopa je taj, ali je često i odsutan, ozlijeđen, evo sad sve do kraja sezone ga nema i treba tražit dalje.

Ante Palaversa – trebalo ga je u trenutku gurnuti, u datom trenutku i prodati/plasirati, Gudelj mu je stavio i traku u "repki do 19". Najčešće je na klupi, a kao već unovčen igrač u Manchester City uopće nije toliko interesantan.

Fran Tudor – po stažu on bi bio taj, ali nije ni standardan, a kad je rekao da ne namjerava ostati, obnoviti ugovor, nego na ljeto odlazi, sam je sebe eliminirao iz priče...

Mijo Caktaš – ušao je u sezonu kao kapetan još u doba Željka Kopića, a onda su počeli problemi, traka oduzeta. Nije on za vrpcu. Barem dobro igra i golove daje, a vrpcu neka nose mlade snage.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk