Sport Hajduk

'svemirski brodovi'

Tajni skauti u akciji: Bjelanović prati dvojicu Nigerijaca koji briljiraju na našim travnjacima

'svemirski brodovi'

Svemirski brod kao da je sletio u Opuzen, dvojica mladih Nigerijaca, nogometaši godišta 2000., užgali su terene dalmatinske, treće lige-jug, te su zainteresirali i Hajduk koji šalje svoje tajne skaute da ih pogledaju.

No, teško im je ostat u tajnosti, nezamijećeni, brzo se saznaje da su Stephen Chinedu i Uche Anoruo postali predmet interesa, pa tako i “bijelih”. 

I sigurno je da nije Hajduk jedini koji promatra kakvo se to čudo događa u Opuzenu, na stadionu Podvornica.

Evo u subotu, Chinedu je bio pravi akrobat, proslavio je svoja dva pogotka protiv Croatije iz Zmijavaca dvostrukim saltom, a onda je uz svog sunarodnjaka Uchea izveo ples uz aut liniju, kako je to nekoć radio Kamerunac Roger Milla kad bi zabio, pa dotrčao do korner zastavice i cupkao nogama, njihao tijelom.

Prate ih ovacije s tribina... A skauti najavljuju i nove dolaske. Nije ni Mostar daleko, navodno je i Zrinjski čuo za njih.  
Nigerijci su u Neretvancu “parkirani” od ovog dijela sezone, ponuđeni od strane agencije, da ih Opuzenci - pričuvaju.

Tu priču bolje, preciznije znaju domicilni “neretvanci”, ali brzo se pročulo kako crnoput mladići, zadnji vezni i napadač, od Neretvanca rade posebnu momčad.

Navodno je nedavno u Hrvacama zadnji vezni Uche Anoruo sve razgrtao oko sebe, fizički moćan, snažan, visok i stigla je dojava i do Hajduka da su ga pocrtali, alarmirali skaute-putnike.

No, postoji i - napadač, Stephen Chinedu se zove, taj je ove subote imao posebno plodan učinak, zakucao je lopta iza vratara Croatije, a onda je drugi zabio nakon prodora zdesna, nakon čega je uslijedila već opisana proslava dvostrukim saltom.

U redu, tako je slavio i bivši igrač Hajduka i GOŠK-Juga Radovan Krstović, nije to sad nešto neviđeno, treba zabit, lako je slavit.

Chinedu je od Opuzenaca zamoljen da zaigra i za juniore, sutradan seniorske utakmice, jučer protiv vršnjaka Neretve (to je posebno važno za lokalni vječni derbi “zlatne doline”), pa je Chinedu opet zabio, dobio je Neretvanac 2:0.

Znači, igrao je dvije utakmice u dva dana i obje presudio!

Rekosmo, milenijski su momci, rođeni 2000., a to je godište od posebne brige i značaja u Hajduku. Bilo bi lijepo dvojicu dovesti u Hajduk, testirati ih, priključiti ekipi Michelea Šege i ostatka 2000. družine od koje se toliko dobra očekuje u Poljudu.

Uglavnom, dvojica Nigerijaca u dresu Neretvanca uzburkala su trećeligaške vode, po svemu glatko nadilaze tu razinu natjecanja, Hajduk ih prati, a hoće li ih dovesti, druga je stvar. Međutim, o tome se šoto-šoto sve glasnije govori.

Pa i Opuzen zbog njih odjednom postaje sjecište puta nogometne znatiželje, te nadasve emisara...

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk