Sport Hajduk

čekalo se tri godine

Prvo posudba, pa onda otkup: Talijani pišu da je Hajduk poslao ponudu za stopera Milana

čekalo se tri godine

Prema informacijama dobro obaviještenog Alfreda Pedulla Hajduk je vrlo aktivan i često spominjan u mercatu. Bilo da se neki klubovi zanimaju za mlade igrače s Poljuda, bilo da se Bijeli raspituju za mogućnost angažmana nekog igrača u ovom prijelaznom roku.

Nova vijest se odnosi na stopera Milana Stefana Simića kojeg se već spominjalo kao potencijalno pojačanje. Već se s prvi danom ove godine spominjala ova kombinacija, a Calciomercato na svojim stranicama otkriva da je na San Siro stigla i konkretna ponuda.

Prema Transfermarktu Simic "piza" oko 600.000 eura što je veliko opterećenje za blagajnu na Poljudu. No opcija posudbe ne bi bila problem. Navodno bi Bijeli sada posudbu, pa potom otkup ugovora na ljeto. Rossoneri još uvijek kalkuliraju oko ove ponude iako je jasno da im Simić baš i nije među prvim opcijama u obrani. Ove sezone je 23-godišnjak odigrao samo jednu utakmicu za Milan u Europa ligi protiv Dudelangea, a u prethodne tri sezone igrao je na posudbama u Vareseu, Mouscronu i Crotoneu.

Prije tri godine, baš u siječnju 2016. godine Simic je bio na vratima Hajduka, no pregovori nisu realizirani. Želja je postojala s obje strane.

Stefan Simić je Čeh, obitelj mu je porijeklom iz BiH, ima i hrvatsku putovnicu, otac Rade mu je već dolazio u Split i imao želju da njegov sin navuče bijeli dres. Bilo je te 2016. godine sve izgledno, no onda je iz Milana stigla poruka da se odmah vrati u klub koji se našao u problemima s defenzivcima nakon ozljede Brazilca Alexisa. Koliko je sada izvjesno da se sve realizira? Znat će se sve uskoro.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk