Sport Domaći nogomet

Spominje ga i L'Equipe

Solinski grumen zlata: Bordeaux želi 15-godišnjeg napadača, skauti su ga već 'zabilježili'

Spominje ga i L'Equipe

Marin Čubretović, aktualni nogometaš mlađih uzrasta Solina, 15-godišnji napadač, na meti je europskih skauta već neko vrijeme, a sad se pojavljuje i konkretan interes francuskog Bordeauxa.

Na službenim stranicama poznatog kluba "žirondinaca" čije su boje nekoć branili između ostalih Zlatko i Zoran Vujović, a sad je u njihovim redovima i Toma Bašić, eto se i mladi Marin Čubretović pojavljuje kao predmet njihova interesa.

Čubretović je sin nedašnjeg prvotimca Hajduka Ivana koji je sad trener kadeta u Hrvacama. Dok se otac Ivan više bavio obrambenim poslovima, Marin je brz napadač i golgeter. Kad poznati L' Equipe u nabrajanju napiše da je to "grumen zlata", kako da ne prenesemo te njihove superlative?

Mladi Čubretović je sad u Solinu, počeo je u Splita, a imao je i epizode u Dinamu i Hajduku. U Solinu je sad ponajprije zbog sigurne – minutaže. U inozemstvo bi mogao nakon 16. rođendana, znači dogodine, po FIFA pravilniku.

Bordeaux je od jučer istrčao u prvi red interesa, no Marin je otprije i u notesu skauta Romaina Poirota, Francuza koji je špartao Europom u potrazi za talentima prije za račun Manchester Cityja, a od lani ga je "preoteo" Manchester United, lako se sve to provjeri na "googleu". Poirot je bio u Splitu, upoznao se s mladim Čubretovićem, pa sad što bude, bit će...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet