Sport Domaći nogomet

ostaju zajedno

Solinjani pobjedom zapečatili ostanak: Grubišić preciznim šutom odagnao sve strahove

ostaju zajedno

Solinjani su posljednje kolo i „susjedski derbi“ dočekali s velikim oprezom i nervozom jer postojao je scenarij po kojem je i drugoligaš s Jadra mogao napustiti drugoligaško društvo u slučaju poraza i poklapanja drugih rezultata, no taj scenarij nije se dogodio i momčad Borisa Pavića uzela je sva tri boda, te sezonu zaključila na visokom desetom mjestu što je u konačnici vrlo dobar rezultate jer podsjetimo na polovici sezone „Plavi s Jadra“ bili su posljednji na ljestvici.

Siromašno prvo poluvrijeme završilo je bez golova. U 6. Šimunac je pokušao iskosa, ali bio je siguran mladi Silić. U 14. šutnuo je pored druge vratnice bivši igrač Solina Kušeta. Dvaput je prije predaha golu domaćina zaprijetio Živković, ali oba puta odlično postavljen bio je mladi vratar Solina Ivan Jelić. U 75. dobar pokušaj domaćeg kapetana Ninčevića sa 25 metara pored gola Silića.

Ključni trenutak susreta dogodio se u 82., svježi Ivan Grubišić ušao je u igru nekoliko minuta prije, odigrao dupli pas sa Šimuncem, te slijeva iskosa desnom nogom pogodio po tlu mrežu nemoćnog Silića, tik uz vratnicu. Bio je to ove sezone drugi zgoditak mladog i potentnog Grubišića koji je imao problema s ozljedama ove sezone.

Dugopoljci se nisu predavali, u 90. zaprijetio je Kušeta šutem sa 15-ak metara ali opet je na mjestu bio odlični Jelić. Posljednjih nekoliko minuta utakmice odigrao je rekonvalescent Luka Kapetanović koji se vratio nakon ozljede i poduže stanke, a debi u plavom seniorskom dresu Solina dočekao je uz veliki pljesak s tribina i prvi strijelac juniora Milan Walter Simpson rođen 2001.godine.

Solin je tako uvijek slatkom pobjedom u susjedskom derbiju zaključio sezonu na 10.mjestu te ćemo i slijedeće sezone uz gledati 2.HNL i sasvim sigurno biti će u momčadi „plavih s Jadra“ mnogo mladih i zanimljivih lica jer škola nogometa „Tonći Boban Bebi“ bilježi posljednjih godina izvrsne rezultate i kvalitetan rad.

Pokraj Jadra 

Solin – Dugopolje 1:0

Solin – Stadion pokraj Jadra. Gledatelja 400. Sudac : Dino Papak (Šibenik).

Strijelac: 1:0 I.Grubišić (82.).

SOLIN: Jelić (7,5), Tomić (7), Bauk (7), Ćurić (7), Mastelić (7), Ninčević (7,5), Zoungrana (7) (od 83. Kapetanović -), Tomas (7), Šimunac (7)(od 89. Simpson -), Jurić (7)(od 71. I.Grubišić 7,5), Pezo (7).

DUGOPOLJE : Silić (7), Dadić (6)(od 66. Jelavić 6), Čerina (6,5), Živković (6,5), Bosančić (6,5) (od 80. Radošević -), L.Grubišić (6), Primorac (6), Maglica (6), Kušeta (6,5), Jurić (6), Franić (6)(od 58. Nakić 6).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet