Sport Domaći nogomet

svoj na svome

Legenda Šubićevca stiže u goste: Šibenik je u naletu, ali tražimo im rupe

svoj na svome

Branko Karačić sa svojim Varaždinom stiže na „svoj" Šubićevac. Na mjestu, gdje je doživio neke od najljepših trenutaka u trenerskoj karijeri, čeka ga možda i ključna utakmica sezone. Sudar Šibenika i Varaždina drugoligaški je derbi „broj jedan". Ishod te utakmice mogao bi odlučivati o prvome mjestu. Zato šibenskom Docu Hollidayu, koji je prije devet godina došao tiho i ušao u legendu, neće biti nimalo lako.

- Svaki dolazak u Šibenik mi izaziva nemale emocije. Zadnji put sam tu bio kad se Šibenik borio s Cibalijom za ulazak u Prvu ligu. Uvijek mi je lijepo doći u ovaj grad, nebitno s kojim razlogom. Drago mi je što ću sresti prijatelje, poznanike iz šibenskih dana - javio nam se Branko Karačić.

Trener rođen u Vinkovcima kreator je najvećeg uspjeha u povijesti Šubićevca. Klub je 2010. godine doveo do finala Kupa, a sezonu je završio na četvrtom mjestu, pa je Šibenik otvorio europski „prozor".

- I danas se sjećam atmosfere, koja je vladala u Šibeniku. U klubu, svlačionici, na tribinama. Svi smo bili jedna obitelj. Funcuti su nam bili nevjerojatna podrška. Posebno na gostovanjima protiv Dinama i Hajduka. Bio je to, uostalom, i moj najbolji rezultat s nekim hrvatskim klubom - prisjetio se Karačić.

Branko se nedavno vratio u hrvatski nogomet, preuzevši vruću varaždinsku klupu. Nakon startne pobjede protiv susjeda Međimurja, ispao je u Kupu od Rijeke, a potom doživio neugodan domaći poraz od Dragovoljca.

- Imam nemalih problema oko slaganja momčadi za utakmicu sa Šibenikom. Zbog kartona nam fale dvojica braniča, a još su trojica ozlijeđeni ili bolesni. Moj je bivši klub, pak, u naletu. Imponira mi njihova disciplina u fazi obrane, ali i dobra tranzicijska igra. Šibenik je opasan u prekidima. Ima dva mlada igrača, Bulata i Labrovića, koji napreduju krupnim koracima. Dva potpuno različita napadača, Princea i Antunovića... Morat ćemo se dobro potruditi da pronađemo rupe u njihovoj igri - smatra trener Varaždinaca.

Karačić je na neizravan način prepustio Šibenčanima ulogu favorita.

- Šibenik će, barem u ovoj utakmici, imati raznovrsniji kadar od nas. No, bez obzira što je ishod našeg dvoboja bitan u psihološkom smislu, ne vjerujem da će on riješiti prvenstvo - zaključuje Karačić.

Ako ništa drugo, Branko na Šubićevcu može očekivati lijep doček. Funcuti su ga posljednji put dočekali transparentom zahvale.

- Znam da će me Šibenčani dočekati s poštovanjem, vjerujem i pljeskom. Međutim, ja se kao profesionalac, ipak, moram nadati uspjehu moje momčadi - poručio je Branko Karačić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet