Sport Dalmacija u balunu

humanitarna utakmica

Svi na Borovište: veterani Zagore i Hajduka igraju za Mirka Matijaša

humanitarna utakmica

Za našeg Mirka, zaštitno lice Zagore, dobri duh Unešića. Sutra s početkom u 14 sati na stadionu Borovište humanitarnu će utakmicu u sklopu akcije "Za našeg Mirka" odigrati veterani Zagore i Hajduka. Tom prilikom u glazbenom dijelu programa nastupit će Dado Topić, Nenad Vetma, Boris Oštrić, Ante Skelin i Ivan Cinotti-Cima. Prihod od akcije ići će za liječenje i skrb Mirka Matijaša, dugogodišnjeg dopisnika Slobodne Dalmacije koji je trenutno na rehabilitaciji i potrebna mu je i vaša i naša pomoć.

Matijaš je novinar, ravnatelj škole u Marini, umjetnik, nagrađivani fotograf, pisac pjesama... Dugogodišnji je dopisnik Slobodne Dalmacije iz Unešića, s utakmica Zagore radi čijih se izvještaja kupovala Slobodna da se "pročita šta je Mirko danas napisa". I kad bi gubila i kad bi tukla, Mirko je uvijek bio uz svoju Zagoru. I kada je igrala u četvrtfinalu kupa protiv Dinama 2008. godine, i kada je ispala u četvrtu ligu.

Baš zbog njegovih nogometno-ambijentalnih tekstova o Zagori, u koje bi uspio na samo sebi svojstven način pisati istovremeno o nogometu i ovanu utrkljivcu, Šupi poštaru i njegovom alter egu Šupi golgeteru, janjcima kao premijama za pogotke priči koja je iz Unešića obišla svijet, maštovitim i originalnim Pašajicama, mnogi su pohodili Borovište i rado su se vraćali. Pamtimo i njegov dokumentarni film "Zagora-fenomen s krša".

Mirko Matijaš – zaljubljenik u Zagoru. Sada je u za njega teškim trenucima Zagora uz njega. Klub iz Unešića organizator je ove hvale vrijedne akcije, a kojoj su se već pridružili mnogi. Priključite se i vi svojim dolaskom, donacijama. Voditelj programa bit će Denis Šabić. Cijena ulaznice je 50 kuna. Mnogo je velikih utakmica odigrano na legendarnom Borovištu, ali sutra se ipak igra posebna. Za našeg Mirka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu